Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 5 dec 2017

Enorme grot ontdekt onder de Canadese stad Montreal

Dat Canada een land is met een verbazingwekkend mooie natuur, wist je waarschijnlijk al. Maar, dat diezelfde natuur in datzelfde land na zo veel jaar nog voor verrassingen kan zorgen, dat hadden we niet verwacht. Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben een grot ontdekt onder Montreal!

De grot die Le Blanc en Caron hebben ontdekt is honderden meters lang

grot, canada, montreal
Luc Le Blanc

De twee doen gaan al jaren op ontdekkingsreizen, maar dit was toch wel heel bijzonder

grot, canada, montreal
Luc Le Blanc

In 2014 ontstond het vermoeden dat er een ruimte onder de stad was, toen de heren een spleet in de grond vonden. Enkele jaren van voorbereiding volgden en nu konden de Canadezen dus hun tocht beginnen.

Wat een beelden

grot, canada, montreal
Luc Le Blanc

Volgens Le Blanc lijken de muren op fudge en chocolade: “Bruin, donkerbruin en okergeel.” Momenteel staat er een laag water in de grond maar men vermoedt dat het peil wel zal dalen in de winter. Wellicht volgen er dan meer bijzondere beelden?!

Ongelofelijk oud

Volgens The Guardian is de grot die de heren hebben gevonden al meer dan 15.000 jaar oud. Montreal gaat de grot nu onderzoeken en hoopt ‘m op termijn ook open te kunnen stellen voor publiek. De slogan hebben wij alvast verzonnen: ‘Montreal, grot(er) dan gedacht!’

Reageer op artikel:
Enorme grot ontdekt onder de Canadese stad Montreal
Sluiten