Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 20 feb 2018

5 gratis apps voor je smartphone om foto’s mee te bewerken

We hebben het al gehad over welke camera je moet gebruiken en we gaven je 7 tips om een betere foto te maken met je mobieltje maar hoe kun je zo’n plaat nou eens leuk bewerken?

Kleurbewerking, filters, contrast, licht, schaduw en hier en daar zelfs een kek stickertje voor op je foto: je vindt het terug in dit lijstje met vijf gratis apps voor Android en/of iOS.

Met deze gratis apps kun je uitstekend je beelden bewerken:

1. Google Snapseed

Gratis app voor foto's: Snapseed
Play Store

Deze app opent zowel .jpg-bestanden als foto’s in RAW-formaat. Het programma barst van de filters die je ook weer kunt customizen én meer verfijnde bewerkingen, zoals het wegvagen van ongewenste vlekjes en plekjes op je foto. Te downloaden via de Play Store en de App Store.

2. Adobe Photoshop Express

Gratis app voor foto's: Adobe Photoshop Express
App Store

Menig fotofanaat is natuurlijk niet vies van Photoshop van Adobe. Het bedrijf heeft dan ook een mooie app uit gebracht die gratis te downloaden. Je kunt er Heel Veel mee. En voor de liefhebber zijn er ook themastickers, zoals voor kerst of voor Valentijnsdag. Te downloaden via de Play Store en de App Store.

3. Prisma

Gratis app voor foto's: Prisma Photo Editor
App Store

Met Prisma kun je heel gemakkelijk een gewone foto bewerken tot ogenschijnlijk kunstwerk in stijlen als die van Picasso. Er is een gratis variant van deze app, maar er zijn ook Premium-diensten. Te downloaden via de Play Store en de App Store.

4. VSCO

Gratis app voor foto's: VSCO
Play Store

Goede kans dat je al aan zag komen dat VSCO in dit lijstje zou staan, maar geef ons eens ongelijk! De is gratis én heeft een hele hoop moois te bieden. Wist je trouwens dat je gemakkelijk je in-app aankopen kunt restoren (terugzetten) als je je telefoon opnieuw hebt geïnstalleerd? Hier wordt uitgelegd hoe je dat doet. Te downloaden via de Play Store en de App Store.

5. BeFunky

Gratis app voor foto's: BeFunky
App Store

De naam zegt het al: deze app is een beetje funky. Je kunt er kiezen uit vele stickers op je foto’s mee op te leuken én je kunt er oneffenheden wegwerken en filters kiezen. De app is te downloaden via de Play Store en de App Store.

Wat moet ik kiezen?!

Mocht je je nu afvragen voor welke gratis apps je het beste kunt gaan? Dat snappen we. Het is simpelweg een kwestie van uitproberen en bekijken welke app voor jou het prettigst werkt. Veel succes!

Reageer op artikel:
5 gratis apps voor je smartphone om foto’s mee te bewerken
Sluiten