Froot.nl
Froot.nl Froot 4 mrt 2018

Google laat je nu heel makkelijk muziek maken dankzij Song Maker

Google heeft nu een nieuwe tool gelanceerd, Song Maker. Zoals de naam al doet vermoeden kun je nu zelf nummers maken. In je browser, zonder dat je extra software nodig hebt. Zolang je maar Chrome gebruikt. Cool!

Chrome Music Lab: Song Maker

Song Maker is een sequencer. Je kunt dus loops programmeren voor twee verschillende instrumenten, die je zelf uit kunt kiezen. Vervolgens kun je het nummer exporteren, of iemand uitnodigen om het te bewerken. Je kunt dus in principe met een groep mensen aan je eigen track werken. Verwacht er echter niet te veel van: het is vooral een geinig experiment. Hoewel het erg toegankelijk is kun je tóch best ver gaan in je hitjes.

Chrome Music Lab werd in 2016 gelanceerd. De serie aan experimenten zijn vooral educatief ingestoken. Gebruikers leren hoe geluidsgolven werken, en kunnen spelen met frequenties. In Song maker kun je dus zelf een melodie opbouwen, bovenop een ritme dat je zelf uitkiest.

Hulptroepen

Gelukkig helpt Google je: je hoeft geen componist te zijn om aan de slag te kunnen. De beschikbare noten worden bepaald op basis van de schaal die je hebt geselecteerd. Het zal dus nooit helemaal uit de bocht vliegen.

Toch de vrijheid

Je lied helemaal eigen maken kan door het octaven-bereik te bepalen, het tempo aan te passen of effecten toe te voegen. Je hebt als gebruiker het gevoel dat je echt de controle hebt, zonder dat je verloren raakt in de opties.

Klik vooral even door de rest van Chrome Music Lab, want de andere experimenten zijn ook absoluut de moeite waard. Je kunt Song Maker en de rest van de muzikale experimenten hier checken. Check ook deze muziekvideo, compleet geregisseerd door kunstmatige intelligentie.

Reageer op artikel:
Google laat je nu heel makkelijk muziek maken dankzij Song Maker
Sluiten