A. de Jong
A. de Jong Froot 22 mei 2018

Google Maps vervangt saaie pijl door 3D-voertuigen

Google Maps voor iOS heeft een nieuwe functie die onder de noemer ‘niet erg nuttig, wel leuk’ valt. Het is nu mogelijk om bij het navigeren met de auto een voertuigicoon te kiezen. Dat vervangt de blauwe pijl op de weg.

Je kunt kiezen uit een rode sedan, groene pick-up en een gele stadsauto. Puur cosmetisch? Ja, maar het geeft wel iets persoonlijks aan de app die (laten we eerlijk zijn) vaak een beetje zielloos aanvoelt. We hopen snel op meer vooruitgang wat betreft design.

Voertuigicoon kiezen in Google Maps

Om een nieuw voertuigicoon te kiezen, tik je tijdens het navigeren op de blauwe stip. Er verschijnt dan onderaan de app een menu waarin je een voertuig kunt kiezen. Tijdens het navigeren kun je ook van icoon wisselen, al adviseren we natuurlijk om je aandacht op de weg te houden.

google maps, pijl, voertuigen, 3d, pictogrammen
https://www.blog.google/products/maps/now-ios-new-vehicle-icons-spice-your-drive/

Mario Kart in Google Maps

Het is niet voor het eerst dat Google een voertuigicoon aan zijn Maps-app toevoegt. In maart werd ter ere van Mario Day ook een Mario Kart aan de kaarten-app toegevoegd. Die is inmiddels weer weg, maar je kunt nu genieten van een keur aan voertuigen. Of er meer voertuigiconen voor speciale gelegenheden komen, is niet duidelijk. Een fiets lijkt ons een mooie volgende stap.

google maps, mario kart
Reageer op artikel:
Google Maps vervangt saaie pijl door 3D-voertuigen
Sluiten