Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 12 mrt 2018

Ze trof een gigantische spin aan en… Besloot hem te redden!

Over het algemeen is een gigantische spin niet echt iets waar we heel enthousiast over zijn. Het kruipt – en snel ook! – zomaar ergens heen en dan?! We weten het niet. Toch was voor Andrea Gofton uit Australië (hoe kan het ook anders?!) rennen geen optie. Ze besloot het dier te redden van een verdrinkingsdood. Wat een lef.

Op deze foto lijkt de gigantische spin nog wel te doen…

De Australische besloot de gigantische spin te redden van een verdrinkingsdood.
Facebook / Andrea Gofton

Weinig overlevingskansen

In de Australische omgeving North Queensland kampt men momenteel met overstromingen en kennelijk is dat niet alleen voor mensen een moeilijke situatie. De spin bevond zich in de stad Halifax en had op het moment dat hij werd gespot weinig overlevingskansen.

Maar het was bepaald geen kleintje!

De Australische besloot de gigantische spin te redden van een verdrinkingsdood.
Facebook / Andrea Gofton

Hoe groot?!

“Anderen wilden het beest doodmaken, dus je moet mij en Andrew Giliberto bedanken voor het redden,” aldus Gofton op Facebook. Locals identificeerden het beestje als een eastern tarantula (de Phlogius crassipes) en die kan groter worden dan je hand. Oh help.

Niet ongevaarlijk

Het soort spin dat bekend staat als vogeleter. Hoewel de dieren niet dodelijk zijn voor mensen kunnen de achtpotige beestjes wel nare beten uitdelen aan honden en katten, weet BuzzFeed te vertellen.

Zo hing de spin erbij voor hij gered werd

Wat zou jij doen als je de spin aantrof?

Reageer op artikel:
Ze trof een gigantische spin aan en… Besloot hem te redden!
Sluiten