Gestoken door een bij? Wacht dan tot hij zelf zijn angel eruit trekt

Je hebt vast wel eens gehoord dat bijen doodgaan wanneer ze steken. In feite zouden ze maar één keer in hun leven kunnen steken dus. Maar klopt dat wel? Niet per se. Althans, niet als ze andere insecten steken. Steken ze echter iemand met een elastische huid, zoals de huid van een mens, dan gaan ze meestal wel dood. Maar… er zijn uitzonderingen. En in dat geval ligt het er maar net aan hoe jij reageert op de stekende bij.

Laat de bij even zijn gang gaan

Wanneer je gestoken wordt door een bij is het logisch als je in een reflex het beest van je afslaat. Toch is het beter dit juist niet te doen en de bij zelfs nog heeeeel eventjes te laten zitten en zijn gang te laten gaan. Want dan haalt hij namelijk zelf heel zorgvuldig zijn eigen angel uit jouw huid door (soms wel minuten lang) meerdere rondjes te draaien. Zo blijft de bij tenminste leven, en heb jij na afloop minder last van je bijensteek.

Geloof je het niet? Kijk zelf maar en luister naar het advies van deze bijen-expert:

Zie je?

Hoe moeilijk het ook is, verbijt je even tegen de pijn en laat de bij even zijn gang gaan. En je zult zien dat het allemaal goedkomt. Op 3:04 in de bovenstaande video zie je zelfs dat de bij na afloop gewoon nog even rustig op de hand van de man blijft zitten nadat hij eindelijk vrij is. Mooi toch?

Heb je liever geen muggen of anderen insecten in de tuin?

Dan moet je een van deze planten in je tuin hebben.

Reageer op artikel:
Gestoken door een bij? Wacht dan tot hij zelf zijn angel eruit trekt
Sluiten