Roger de kangoeroe is zó groot en gespierd dat het (bijna) eng is

Roger de kangoeroe is zó groot en gespierd dat het (bijna) eng is

Kangoeroes lijken dan misschien wel heel erg schattig met hun buideltjes en harige koppies, toch zijn lang niet alle exemplaren zo cute als we hopen… Kangoeroe Roger is zó belachelijk groot en gespierd, dat we er eigenlijk een beetje bang van zouden zijn!

Kangoeroes zijn hét symbool van Australië, maar na het zien van Roger kan het ook prima het symbool zijn van gevaar. Volgens Chris Barnes, verzorger van Roger, weegt het dier zo’n 90 kilo en bestaat hij vrijwel alleen maar uit spieren. Het is een echte krachtpatser.

Chris Barnes is de oprichter en eigenaar van The Kangaroo Sanctuary in Alice Springs, Australië. De plek waar hij Roger de kangoeroe heeft opgevangen en op liet groeien.

Dat Barnes dol is op kangoeroes, begrijp je dan wel. Nu heeft hij dan ook een bijzondere manier gevonden om de dieren in de spotlights te zetten…

Chris Barnes wil een levensgroot standbeeld laten maken van een kangoeroe om zo meer toerisme naar Alice Springs te halen. Volgens Barnes zijn de gespierde armen van de enorme kangoeroe bij uitstek de manier om het centrum van Alice Springs te doen laten opleven: “Roger is kortgeleden vermeld als één van de 10 beroemdste dieren in de wereld,” vertelt Barnes in gesprek met NT News.

Chris Barnes heeft Roger grootgebracht nadat hij het dier aantrof in de buidel van zijn overleden moeder. Nu – 12 jaar later – vraagt Barnes de aandacht van het Noordelijk Territorium. Hij wil het dier onsterfelijk maken door een standbeeld te realiseren, schrijft Lost At E Minor.

Het bestuur van het Noordelijk Territorium heeft al plannen om zo’n 13,5 miljoen euro te investeren in het centrum van de gemeente. Of ze van dat geld ook Barnes’ droom zullen waarmaken, en dus een standbeeld van Roger zullen plaatsen, is nog niet bekend. Gelukkig kunnen we in de tussentijd genieten van foto’s van het indrukwekkende dier:

“Mijn prachtige alfaman Roger laat zijn spierballen zien om duidelijk te maken dat ik niet dichterbij mag komen.”

Roger met zijn knuffel

Even bijkomen op een hete zomerdag

Roger for president

Roger laat weer zijn spieren zijn. Ziet hij er niet fantastisch uit?

“We vinden deze foto, gemaakt door @jewelszee, prachtig!”

Ook een leuk spelletje: kijken of je je voedselblik kunt slopen!

Levensgevaarlijk én schattig? Dat kan natuurlijk ook. Kijk je toch liever naar Roger? Houd dan dit Instagram-account in de gaten!