Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 feb 2018

End of an era: binnenkort geen strijd meer om de zonnebedjes bij hotels en resorts

Ken jij het bovenstaande tafereel?

Jep: dat is de welbekende strijd om zonnebedjes, oftewel de ‘sunbed run’. Voor wie het fenomeen niet kent: de zonnekoningen en -koninginnen staan massaal te trappelen om zo snel mogelijk bij een bedje te komen, want die eigen je dan toe voor een dag bij het hotel of het resort. Heb je geen bedje? Dat wordt dan op de grond liggen. Of in het gras. Merde.

Anyway, als het aan Thomas Cook en Neckermann Reizen ligt komt er binnenkort een eind aan deze run. Directeur Carola Hoekstra zegt in gesprek met het AD: “We bieden onze klanten daarom de mogelijkheid om voor hun zonvakantie hun lievelingsplekje te reserveren.”

Primeur

Thomas Cook en Neckermann Reizen zijn wereldwijd de allereerste organisaties die met deze service komen en daar zijn ze trots op. “We introduceren de dienst in meerdere landen, voor ­reizigers uit Nederland, België, Scandinavië, Duitsland en Groot-Brittannië.”

Wat krijg je dan?

Hoekstra: “Voor 25 euro per persoon kunnen vakantiegangers voor de hele vakantie hun eigen ligbed reserveren. Het maakt niet uit hoe lang ze gaan. Ze krijgen vooraf een plattegrond van het zwembad om een goede keuze te kunnen maken. We geven precies aan hoe de ligging is ten opzichte van het hotel en andere faciliteiten. Via gps kunnen we laten zien wanneer de bedjes in de zon liggen en wanneer in de schaduw. Zo kan iedereen een eigen stekje zoeken aan de hand van zijn voorkeuren.” Jeutje.

Overigens is het wel zo dat 20% van alle bedjes te reserveren is: “De rest is nog steeds vrij beschikbaar. Op is op, als de 20% vol zit, stoppen we. Er worden niet meer bedjes op voorhand weggegeven.”

Ben je benieuwd naar het gehele artikel, kijk dan eventjes hier.

Wat vind jij?

Reageer op artikel:
End of an era: binnenkort geen strijd meer om de zonnebedjes bij hotels en resorts
Sluiten