Dit gebouw is nauwelijks te herkennen nadat het ‘een likje’ verf kreeg

Kijk je naar het onderstaande gebouw in het Franse Lion, dan denk je waarschijnlijk: ‘Goh, die kan wel een likje verf gebruiken.’

En dat is gelukkig ook gebeurd. En hoe! Het Franse kunstcollectief CitéCréation wist zó’n waanzinnig gave muurschildering op het gebouw te maken, dat je het idee hebt dat je naar een compleet ander gebouw kijkt. Een gebouw dat je brein voor de gek houdt omdat je dingen ziet die er helemaal niet zijn…

Het gebouw kreeg in 1987 zijn eerste make-over, maar wordt nog altijd geregeld bijgewerkt om het zo realistisch mogelijk te laten lijken.

Misleid je ogen

De schildertechniek die hier is gebruikt wordt ‘Trompe-l’œil‘ genoemd, wat letterlijk vertaald ‘misleid je ogen’ betekent. En dat is ook wat er gebeurt, omdat je ogen (en je hersenen) door middel van realistische 3D-tekeningen echt letterlijk voor de gek gehouden worden. Je ziet allerlei ramen, trappen, planten, mensen en winkels die er in werkelijkheid helemaal niet zijn. Knap toch?

Wat een verschil he?!

Wil je het gebouw van dichtbij zien? Dan moet je naar 40 Boulevard des Canuts in Lion gaan. Maar… je kunt het natuurlijk ook gewoon op Google Maps Streetview kijken. Kijk hier maar eens!

Meer toffe street art zien?

Neem dan eens een kijkje in onze Street Art basket!

Reageer op artikel:
Dit gebouw is nauwelijks te herkennen nadat het ‘een likje’ verf kreeg
Sluiten