Froot.nl
Froot.nl Froot 30 mei 2018

Ganzen terroriseren politie in Maasdijk: ‘Ze worden steeds brutaler’

Geen hangjongeren of bendes uit Albanië. Geen terrorvloggers, fietsendieven of wat voor gespuis dan ook. Nee, een groep ganzen terroriseert de politie in Maasdijk, ooit zo’n vredig dorpje aan de maasmonding.

Ganzen terroriseren politie in Maasdijk

Maasdijk is een eeuwenoud dorpje in de gemeente Westland, provincie Zuid Holland. Een paar duizend Maasdijkers leven daar sinds jaar en dag in harmonie met elkaar. Er is ooit eens een brood gestolen bij de lokale bakker en er schijnt in het verleden eens een bushokje beklad te zijn. Laatst was er ook een inbraak, waarna de bewoners direct de straat op gingen om de dader te zoeken. Maar nu zijn er terroriserende ganzen, een probleem van een heel andere orde.

ganzen, politie, maasdijk
De leider van de clan entert het kantoor van de wijkagent

Foto: de leider van de clan entert het kantoor van het politiebureau (Bron: Politie Maasdijk)

“Ze worden steeds brutaler”

“Het clubje ganzen dat op de Vierschaar rondhangt wordt steeds brutaler. De stoep voor het bureau ligt bezaaid met ganzenpoep. Passerende politieauto’s worden aangevallen en de hal bij de receptie is ook niet veilig”, zegt de lokale wijkagent op Twitter.

Waarom de ganzen de politie in Maasdijk zo onheus bejegenen, is niet duidelijk. Het lijkt in ieder geval om een doelgerichte actie te gaan. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in deze zaak.

Reageer op artikel:
Ganzen terroriseren politie in Maasdijk: ‘Ze worden steeds brutaler’
Sluiten