Mark Hofman
Mark Hofman Froot 4 jun 2018

De gameversie van ‘This is America’: Childish Gambino gaat los in Fortnite

2018 is het jaar van Childish Gambino en zijn viral videoclip This Is America. Oké, en ook een beetje van Fortnite, een van de populairste game sinds tijden. Was er nu maar iemand zo geniaal is om de twee te combineren.

Fortnite x This Is America

Je raadt het al, dat is gebeurd. YouTuber Wiziblimp is wat ons betreft de contentheld van de week. Op zijn YouTube-kanaal dropte hij een Fortnite versie van Childish Gambino’s This Is America. De meeste parodieën op dit nummer zijn tenenkrommend slecht, maar deze is geniaal.

Fortnite is in de afgelopen maanden uitgegroeid tot een van de meest populaire games van 2018. De Battle Royal game heeft vooral veel succes door de typerende stijl. Ook de customization-opties worden flink gewaardeerd. Op het moment van schrijven heeft de Free-To-Play game zo’n 45 miljoen spelers, waarvan er 3 miljoen actief bezig zijn met spelen.

Childish Gambino wist met This Is America natuurlijk veel los te maken. En dat was niet zo zeer te danken aan het nummer, maar vooral aan de videoclip met deze 8 verborgen boodschappen. Hieronder nog een keer het origineel, dat niet vaak genoeg afgespeeld kan worden.

Reageer op artikel:
De gameversie van ‘This is America’: Childish Gambino gaat los in Fortnite
Sluiten