Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 30 nov 2017

Wow! Dit is hoe Fukushima er nu bij ligt, bijna 7 jaar na de kernramp

Nederlander Bob Thissen en Vlaming Frederik Sempens zijn van Exploring the Unbeaten Path en trekken maar al te graag de wereld in om verlaten plekken op te zoeken. Wat is er nog? En wat is vergaan? We zagen al eens eerder hoe zij een bezoek brachten aan een spaceshuttle-hangar in Kazachstan.

Ramp op ramp

Nu zijn Bob en Frederik op reis gegaan naar Japan om daar de leegstaande steden in Fukushima te bezoeken. Fukushima werd in 2011 getroffen door een aardbeving met een kernramp tot gevolg. Door de ramp moesten 200.000 mensen vluchten. Velen van hen keerden nooit meer terug naar Fukushima, waardoor grote delen ervan verlaten zijn.

Check hier de trailer die is gemaakt:

Exploring the Unbeaten Path zou zichzelf niet zijn als ze de bezoeken niet vastlegden met foto- en videocamera. Er is in Japan zo veel gefilmd dat er een serie van is gemaakt. Hieronder vind je de vijf verschillende delen van de serie:

Dit is deel 1 van de serie:

Dit is deel 2 van de serie:

Dit is deel 3 van de serie:

Dit is deel 4 van de serie:

Dit is deel 5 van de serie:

We kunnen je van harte aanraden om de heren van Exploring the Unbeaten Path te volgen. Dat kan natuurlijk via YouTube, maar ook via Facebook en Instagram.

Reageer op artikel:
Wow! Dit is hoe Fukushima er nu bij ligt, bijna 7 jaar na de kernramp
Sluiten