A. de Jong
A. de Jong Froot 21 jun 2018

Wow: enorme Escher kunstwerken in Friese graanvelden

Kunstfans opgelet: Friesland ligt vol met enorme kunstwerken geïnspireerd op de kunst van Maurits Cornelis Escher. In Friese graanvelden rond het dropje Sint Annaparochie hebben boeren en kunstenaars hun handen ineengeslagen. De laatste hand is inmiddels gelegd aan het project M.C. Escher in het graan.

Escher kunstwerken in Friese graanvelden

De kunstweken zijn gemaakt door eerst draadjes te spannen en daarna het graan plat te trappen. Het platgestampte graan vormt enorme figuren die een ode brengen Escher. Beeldend kunstenaar Henk Rusman is de initiatiefnemer van het project. Hij werkt naast de boeren samen met zes andere kunstenaars, die allemaal een hectare ter beschikking hebben.

escher, graan, friese graanvelden, friesland

Op naar Friesland

De werken zijn te bekijken via de Oude Bildtdijk, maar het beste te zien vanuit het reuzenrad die vanaf 29 juni tot en met 8 juli op locatie staat. Het project is onderdeel van Sense of Place en valt samen met de Bildtse Aardappelweken en het participatieproject Planeet Escher, waarmee het Fries Museum allerlei op projecten geïnspireerd op de Nederlandse kunstenaar verzamelt.

3D street art in Leeuwarden

Friesland ligt sowieso vol met Escher. Zo maakte Leon keer in het kader van ‘Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018’ prachtige 3D street art verspreid door de Friese hoofdstad. Bekijk die werken, die er nog steeds liggen, hier.

Reageer op artikel:
Wow: enorme Escher kunstwerken in Friese graanvelden
Sluiten