Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 okt 2017

Fotograaf wordt tijdens shoot gebeten door giftige slang. En maakt er toch nog even een foto van

Doorgaans hebben wij niet veel met slangen: ze zijn stil, ze zijn snel en ze kunnen gifting zijn. Maarrrr, slangen zijn ook best wel mooi én bijzonder. Fotograaf Mark Laita wilde die schoonheid dan ook vastleggen voor zijn boek Serpentine.

In het boek vind je een reeks prachtige slangen, gefotografeerd met een zwarte achtergrond – zo komen de kleuren het mooist uit. De foto’s heeft hij uiteraard zelf gemaakt!

Extreem giftig

Een van de slangen die in het boek verschijnt is de Zwarte mamba. Deze slang staat bekend om zijn extreme giftigheid. Word je niet gelijk behandeld na te zijn gebeten, dan kan het een fatale afloop hebben.

Even proeven

Je kunt het wel al raden… De giftige slang zette zijn tanden in de fotograaf! Ondanks de veiligheidsmaatregelen die waren getroffen wist het dier hem te grijpen. Behoorlijk schrikken, natuurlijk! “Mijn eerste reactie was ‘oh f*ck!’,” vertelt hij in gesprek met Strange Behaviors.

Niet naar het ziekenhuis

Ondanks het advies is Laita niet naar het ziekenhuis gegaan. Dat dat onverstandig is, spreekt natuurlijk voor zich! Gelukkig kan Laita het navertellen. Hij heeft zelfs een foto gemaakt op het moment dat de slang hem tussen de kaken had! Dat shot is waanzinnig (griezelig):

froot

Het overleven van een beet van de zwarte mamba is zo zeldzaam dat Laita’s case nu zelfs vermeld wordt op de Engelstalige Wikipedia-pagina van het dier.

Ben je benieuwd geworden naar wat voor spannende beesten worden getoond in het boek? Scrollen maar!

Doe maar niet

Mocht je toch van plan zijn je te gaan wagen aan een fotoshoot met giftige dieren, doe dit dan onder toeziend oog van een deskundige. Wist je dat deze 11 kleine dieren ook levensgevaarlijk zijn?

Ff lachen:

Sommige slangen maken gebruik van schutkleuren maar… Dit slangenbeest vol smileys valt sowieso op!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Fotograaf wordt tijdens shoot gebeten door giftige slang. En maakt er toch nog even een foto van
Sluiten