Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 4 jun 2017

In dit nieuwe online fotoarchief staan meer dan 2 miljoen (!) foto’s van Europa van 100 jaar geleden

Ben je geïnteresseerd in de historie van Europa en haar fotografie? Euopeana.eu heeft een online fotoarchief geopend met een database van meer dan 2 miljoen (!) historische foto’s. Deze foto’s laten de eerste 100 jaar fotografie van Europa zien.

Het is de ideale plek voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van historische fotografie. Foto’s van pioniers als Julia Margaret Cameron, Eadweard Muybridge en Louis Daguerre ontbreken dan ook niet.

Het opzetten van zo’n archief was niet in één dag gedaan. Meer dan 50 Europeaanse instituten vanuit 34 landen hebben meegewerkt door foto’s toe te voegen aan de collectie die uit verschillende archieven van musea zijn gehaald.

Het Europese Fotografie project wordt geleid door PHOTOCONSORTIUM. Dat is het Internationale Consortium voor Fotografisch erfgoed.

Wanneer je op zoek bent naar specifieke foto’s op de website, kan dat redelijk gemakkelijk. De foto’s kunnen gefilterd worden op land, instituut en gebruikersvergunning. De meeste foto’s zijn voor publiekelijk gebruik. Nieuwsgierig geworden? Kijken maar!

Bekijk ook: 33 bijzondere historische foto’s van opmerkelijke gebeurtenissen

Reageer op artikel:
In dit nieuwe online fotoarchief staan meer dan 2 miljoen (!) foto’s van Europa van 100 jaar geleden
Sluiten