A. de Jong
A. de Jong Froot 10 apr 2018

Levenskunstenaar Foster Huntington ruilde alles in voor #vanlife en deze boomhut

Foster Huntington is een levenskunstenaar. Heb je nog nooit van zijn naam gehoord, dan wel van de hashtag #vanlife of zijn blog A Restless Transplant. Om maar te zwijgen over zijn boomhut.

Weg uit het drukke New York

In 2011 zegde de avonturier zijn baan als grafisch designer in New York op om busjes om te bouwen tot campers en daarin rond te trekken. Beetje surfen, vliegvissen, je voelt ‘m. Zijn fotoboek Home is Where You Park It werd een succes, nog steeds slijt hij zijn leven in een camper.

Toegegeven, best indrukwekkend. Maar dit verdwijnt allemaal in de schaduw van zijn project in Skamania County, een district in de Amerikaanse staat Washington. In dit uiterste puntje van de Verenigde Staten heeft Huntington zijn eigen paradijs gesticht. Twee boomhutten en een skatepool in the middle of nowhere, meer heeft een mens niet nodig.

“In februari 2014 was ik met vriend Tucker Gorman aan het dagdromen over een boomhut, de ideale plek om me te focussen op nieuwe projecten en om samen te komen met vrienden”, aldus Huntington op zijn website. “Die dagdromen ontwikkelden zich al snel tot twee boomhutten met een skatepool.”

Huntington kreeg  toestemming om middenin het betoverend mooie nationaal park Columbia River Gorge zijn droom te verwezenlijken. En dat liet hij zich geen twee keer zeggen.

Boek over de boomhut

“Met een grote groep vrienden, van ervaren bouwers tot gasten die nog nooit een hamer in hun handen hadden gehad, zijn we aan de slag gegaan. Ik heb alles gedocumenteerd met duizenden foto’s en honderden schetsen.”

Na een geslaagde crowdfunding op Kickstarter heeft Huntington het boek The Cinder Cone uitgebracht. “Dit boek is anders dan mijn voorgaande fotoboeken. Het doel is om het proces van een droom tot het fysieke eindresultaat te laten zien. Met alle pieken en dalen ertussenin.”

boomhut the cinder cone
Foto: thecindercone.com

Inmiddels is de droomplek voor hem en zijn vrienden ook voorzien van een hot tub en meerdere kippen voor verse eieren. Zie je zo’n leventje ook wel zitten? Kwestie van doen, volgens Huntington.

“Ik hoop het innerlijke kind bij mensen wakker te maken en ze te overtuigen om gewoon met projecten te beginnen, hoe onmogelijk ze ook lijken.”

Veel meer foto’s van het project check je hier.

Reageer op artikel:
Levenskunstenaar Foster Huntington ruilde alles in voor #vanlife en deze boomhut
Sluiten