Van pikzwart water tot zwart ijs: waar gaat het heen met de foodtrends?!

Van pikzwart water tot zwart ijs: waar gaat het heen met de foodtrends?!

Foodfanaten en snacksupporters… Opgelet! Deze zomer is het een ware trend: charcoalfood! Wat dat dan is? Eten en drinken met geactiveerd houtskool erin waardoor het zwart of grijs wordt. Want… tja, geen idee? Het is overigens niet zo dat je op een stukje houtskool hoeft te kauwen: het spul is een ingrediënt dat je gewoon kunt vermengen met je ijsje, je kop koffie en je croissantje.

Tja, de trends om kunst te maken met je eten ken je natuurlijk al, maar deze nieuwe hype is minstens zo bijzonder. Of eigenlijk een beetje gek.

De zwarte (of grijze) kleur in het eten wordt niet veroorzaakt door kunstmatige kleurstoffen, maar door het geactiveerde kool dat verwerkt is in het hapje of drankje. En nee, dat is niet ongezond. Sterker nog, ze zeggen dat het zelfs een ontgiftende werking heeft.

Echter slaat het wat ons betreft wel een beetje door allemaal. What’s next? Zwarte drop ofzo?!

Zwarte ijshoorntjes

Maar ook zwart/grijs ijs natuurlijk…

Zwarte burgers

En ook noodles kunnen zwart zijn!

Heb je ooit zo’n kop koffie (met charcoal, vanille en melk) gezien?

En ook je drankje kan deze kleur krijgen

Kinderen kunnen meedoen aan de trend dankzij zwarte limonade

Lekker?

Ook zwarte bagels bestaan!

En croissantjes!

Vertel eens…

Donkergrijs of zwart eten en drinken zal wel wat verbazing scheppen, maar deze prachtige taarten en kleurrijke koekjes zijn minstens net zo lekker. Nom!