Tessa Ham
Tessa Ham Froot 20 jul 2018

‘Foam Talent | Frankfurt’ biedt een unieke kijk op nieuwe fotografietrends

Foam ken je misschien als het fotografiemuseum in Amsterdam, maar het is veel meer dan dat. Zo biedt Foam onder andere jonge talenten een podium. Niet alleen in Amsterdam, maar ook op tentoonstellingen in andere steden op de wereld. Deze zomer is de reizende tentoo stelling Foam Talent te zien.

Sinds het bestaan van Foam is het ontdekken én presenteren van jong talent uit binnen- en buitenland een doel geweest van de onderneming. Elk jaar brengt Foam Magazine de Talent Issue uit. Daarnaast is er de internaal gerenommeerde reizende tentoonstelling Foam Talent, die deze keer neerstrijkt in Frankfurt.

Foam talent, foam, fotografie, museum, tentoonstelling, frankfurt, jong talent

Foam Talent tentoonstelling

Foam Talent laat het werk zien van twintig jonge kunstenaars. Hun kunst gaat over een generatie die zich onder andere bezighoudt met vragen over sociale identiteit, de gevolgen van oorlogen en subculturele fenomenen. De tentoonstelling biedt een unieke kijk op verschillende opkomende trends in de fotografie.

Elke kunstenaar is weer compleet anders. Zo kan het ene werk worden gekenmerkt door een activistische benadering en past een andere kunstenaar antropologische methodes toe in projecten. De tentoonstelling is nog tot 26 augustus in Frankfurt te bekijken. Tijd voor een stedentrip?

Reageer op artikel:
‘Foam Talent | Frankfurt’ biedt een unieke kijk op nieuwe fotografietrends
Sluiten