Dit is waarom je nooit zomaar een flesje water in de auto in de zon moet achterlaten

Ja, natuurlijk is het verstandig om altijd water en wat te eten bij je te hebben, ook in de auto. Niet alleen omdat het goed is om gehydrateerd te blijven, maar ook in noodgevallen kan het van levensbelang zijn.

Maar… let wel goed op waar je het flesje water in de auto bewaart. In de onderstaande video, die we spotten bij onze zusjes van Famme, vertelt een batterij-technicus uit Idaho namelijk dat hij opmerkte dat er rook van uit zijn truck opsteeg.

Waar water is… is vuur?!

Wat bleek: het (doorzichtige) plastic waterflesje dat hij op zijn passagiersstoel had liggen werkte als een vergrootglas voor de zon. En je weet wat er dan kan gebeuren, nietwaar? Het scheelde niet veel of zijn autostoel vatte vlam. Gelukkig was hij er nog net op tijd bij!
water flesje

Maar… ik moet toch gewoon water in m’n auto kunnen leggen?

Uiteraard. Maar er zijn genoeg andere plekken in de auto waar je je water kunt bewaren. In het dashboardkastje, onder de passagiersstoel, noem maar op: als het flesje maar niet in het directe zonlicht komt te liggen!

De kans dat je compleet afbrandt is natuurlijk niet zo groot, maar… je kunt nou eenmaal beter het zekere voor het onzekere nemen toch?!

Pas niet alleen op met je flesje water in de auto, maar ook met je hond!

Dit experiment met een ei laat zien dat je met warm weer nooit je hond of kind in de auto moet achterlaten!
hond auto
Reageer op artikel:
Dit is waarom je nooit zomaar een flesje water in de auto in de zon moet achterlaten
Sluiten