A. de Jong
A. de Jong Froot 25 jun 2018

Find Your World Cup Twin: ontdek je dubbelganger op het WK voetbal

We zijn er niet bij en dat is prima. Kunnen we ons mooi richten op andere zaken rond het WK voetbal. Op bizarre weddenschappen bijvoorbeeld. Nog leuker: Find Your World Cup Twin, een heerlijke website waarin je jouw dubbelganger op het WK voetbal kunt ontdekken middels een selfie. We hebben het vast getest op een aantal Nederlandse clowns.

Find Your World Cup Twin

Het concept van Find Your World Cup Twin is simpel: je uploadt jouw foto (of die van iemand anders) en er komt een voetballer die meedoet tijdens het WK voetbal uit de koker als dubbelganger. Een percentage geeft aan hoeveel jullie op elkaar lijken.

find your world cup twin, wk voetbal, dubbelganger (1)

Find Your World Cup Twin hoef je niet te downloaden als app, je kunt de website gewoon openen in je browser. De technologie achter de website vindt eigenlijk altijd een match. Extra leuk is het om foto’s beroemdheden of bekende Nederlanders in de app te gooien. Zo lijkt clown Bassie op de Spaanse voetballer Iago Apsas. Weer een bewijs dat die Spanjaarden maar een stelletje clowns zijn.

Ook een leuke is Geert Wilders. Welke foto je ook van hem uploadt op Find Your World Cup Twin, de Poolse doelman Łukasz Fabiański komt als dubbelganger tevoorschijn. En dan te bedenken dat het Geert Wilders was die ooit met het Meldpunt Polen kwam.

find your world cup twin, dubbelganger, wk voetbal

Jouw dubbelganger van het WK voetbal delen

Uiteraard biedt Find Your World Cup Twin jou de mogelijkheid om jouw dubbelganger op het WK voetbal te delen. Dat kan via Twitter en Facebook. De website is ontworpen door de Noorse designers Einar Otto Stangvik, Sondre Nilsen, Jarle Brenna en Henrik Odiin. Gard Steiro is de uitgever. Bezoek hier de website van Find Your World Cup Twin.

find your world cup twin, dubbelganger, wk voetbal
find your world cup twin, dubbelganger, wk voetbal (1)
find your world cup twin, dubbelganger, wk voetbal (1)

Toen het Nederlands Elftal nog wat voorstelde

Nu mag het Nederlands Elftal dan een team hebben om je voor te schamen, ooit waren we de beste. 30 jaar geleden bijvoorbeeld. Op 25 juni 1988 werd Oranje Europees kampioen met een gouden generatie. Bekijk hier 30 zeldzame foto’s van het EK 1988 en het oranje volksfeest dat daarna losbarstte.

Weten wie op je lijkt in de nieuwste FIFA? Dan zul je, net als wij, nog even tot 28 september 2018 moeten wachten. Wij zijn namelijk ook erg benieuwd naar de FIFA 19 ratings!

Reageer op artikel:
Find Your World Cup Twin: ontdek je dubbelganger op het WK voetbal
Sluiten