A. de Jong
A. de Jong Froot 7 mei 2018

FILA breekt de markt met 47 nieuwe sneakers (van bekende designers)

FILA, van oorsprong een Italiaans onderbroekenmerk, is net als Kappa en Umbro alweer een tijdje cool. Maar de sneakers… Mwah, daar schrijven we nog niet echt over naar huis. Althans, tot vandaag. Kinfolk, Pink Dolphin en 45 andere designers hebben een herinterpretatie van de FILA Mindblower ontworpen en daar zitten behoorlijk wat kekke modellen tussen.

FILA Mindblower sneakers uit 1995

Zoals bij veel mode op dit moment wordt er teruggegrepen naar de jaren 90, die stiekem toch wel erg cool waren. FILA doet dat ook. En wel met een herinterpretatie van de FILA Mindblower, die in 1995 op de markt kwam. Het jaar dat Guus Meeuwis op nummer 1 kwam te staan met Het Is Een Nacht. Het jaar dat Ajax de Champions League won. Het jaar dat de films Bad Boys, Toy Stories en Braveheart in de bioscoop verschenen. Mooie tijden.

fila mindblower, sneakers, ontwerpers, desigers, jpg

De ontwerpers van Sneaker Junkies hebben de klassieke FILA sneakers een dierenprint gegeven (foto hierboven), terwijl Shelta juist voor een throwback colorblock is gegaan. Shelflife had blijkbaar de smaak van Koninginnedag te pakken, Kinfolk maakte onze favoriet: een variant met de typische jaren 90-kleuren mintgroen en vaal roze.

Ugly sneakers

De nieuwe modellen van FILA Mindblower vallen duidelijk onder de trend ugly sneakers (ook wel dad shoes). Dat zijn schoenen die geïnspireerd zijn op de jaren 90. Grote lompe sportschoenen, die je vader aanhad tijdens het grasmaaien. Bekijk deze 8 modellen om een beetje een beeld van die opmerkelijke trend te krijgen.

fila mindblower, sneakers, ontwerpers

Je moet er van houden, lelijke sneakers. Maar op een gegeven moment kun je er niet meer omheen. We hebben ook jarenlang in skinny jeans gelopen, iets wat we 15 jaar geleden ook niet hadden kunnen bedenken.

Hieronder een compilatie van de herinterpretaties van de 47 ontwerpers. Hier bekijk je ze allemaal. Asics, New Balance, Karhu en Nike hebben er een geduchte concurrent bij.

fila mindblower, sneakers, ontwerpers, designer
Reageer op artikel:
FILA breekt de markt met 47 nieuwe sneakers (van bekende designers)
Sluiten