Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 9 sep 2017

Waanzinnig tof: fictieve landkaarten in de vorm van prachtige dieren

Héél af en toe komen we van die dingen tegen waarvan we spontaan op het puntje van onze stoelen komen te zitten. Iets wat zo tof en origineel is dat we gelijk onze bankpassen tevoorschijn willen trekken én in dit geval… Al een plekje in de woonkamer hebben bedacht. Waar we het over hebben? De posters van Dau-Daw.

Dau-Daw? Nope, dat heeft niets met het vocabulaire van een baby te maken: het is de naam van een Deens bedrijf waar posters gemaakt met fictieve landen erop. Dat is op zich al geinig, maar de landen zijn gemaakt in de vorm van prachtige dieren. Kijk!

Elephantidae – Land van de Olifant

Jeppe Ringsted is de creatieve geest van het bedrijf en samen met Nicolai Søndergaard runt hij de toko. Het werd tijd dat wij Jeppe aan de tand gingen voelen, toch?

Want, hoe begon het eigenlijk? ‘Ik raakte geïnspireerd toen ik druk bezig was zwart-wit foto’s te schieten. Ik zag dat bepaalde patronen wel een beetje op eilandjes leken. Toen is het allemaal begonnen.’ Aha!

Maar, hoe kom je dan bij dieren terecht? ‘Ik heb dieren altijd al geweldig gevonden en het leek me een mooie boodschap als ik eilanden en dieren zou combineren. Zo wordt eigenlijk een dier een kleine wereld op zich. Het Land van de Beer wordt bijvoorbeeld alleen bewoond door beren.’ Dat is wel geniaal bedacht.

Werk je ook aan speciale verzoekjes, Jeppe? ‘Zeker, ik maak posters op verzoek. Maar in plaats van dieren maak ik dan letters. Op die manier kun je je favoriete quote of naam tot kaart laten maken.’ Mocht je een speciaal verzoek hebben dan kun je hier terecht.

Benieuwd naar meer toffe posters van Dau-Daw? Scroll dan even verder:

Canis – Land van de Wolf

Ursidae – Land van de Beer

Trochilidae – Land van de Kolibrie

Cervidae – Land van het Hert

Vulpini – Land van de Vos

Land Ho – Een eerbetoon aan reizigers en ontdekkers

froot
froot

Een close-up van deze laatste kaart laat zien dat er op de poster van ‘Land Ho’ bergen, zeeën, meren en steden staan die vernoemd zijn naar beroemde reizigers en ontdekkers. Volgens Jeppe, één van de oprichters van Dau-Daw, is dit als een uitnodiging voor iedereen om de wereld te gaan ontdekken en ervaren.

Wil je meer zien van Dau-Daw? Dan je terecht op hun Facebook-pagina, hun Instagram-account en natuur op hun website.

Reageer op artikel:
Waanzinnig tof: fictieve landkaarten in de vorm van prachtige dieren
Sluiten