Tessa Ham
Tessa Ham Froot 18 jun 2018

Annegien (18) regeert op Instagram met unieke portretten en wil daar geen cent mee verdienen

De Nederlandse Annegien Schilling is 18 jaar oud en net geslaagd op de middelbare school, maar weet met haar surrealistische zelfportretten honderdduizenden volgers te boeien. Op haar Instagram is ze onder de naam fetching_tigerss een beroemdheid. Haar magische kunstwerken hebben altijd een universeel thema.

Creativiteit en de liefde voor fotografie zit bij Annegien in haar genen. Haar vader is fotograaf en gaf Annegien op haar negende haar eerste camera. Het Instagram-account fetching_tigerss startte ze op haar dertiende, toen ze het platform ontdekte en werd geïnspireerd door andere kunstenaars. Het verlegen meisje kon niemand vinden die wilde poseren, dus besloot ze zelf voor de camera te gaan staan.

https://www.instagram.com/p/BNn-mQPj8uc

Bewerken met apps

Op die leeftijd heb je helemaal geen geld om dingen als laptops of Photoshop aan te schaffen. Daarom bewerkte ze haar foto’s met gratis apps op een iPod touch. Haar creatieve zelfportretten vielen in de smaak: binnen vier maanden tikte ze de 100.000 volgers aan.

The Instagram filter

A post shared by Annegien (@fetching_tigerss) on

Inmiddels is ze een master in foto’s bewerken en heeft ze 913.000 volgers. Nog steeds werkt ze alleen met apps. Dat is een bewuste keuze. Kunstenaars met professionele apparatuur zijn er al genoeg, vindt ze. Zo onderscheidt ze zich van de rest.

https://www.instagram.com/p/BTtB7zfF8Sx

Geen cent verdiend met haar Instagram-account

Alhoewel merken en bedrijven haar vaak benaderen voor een samenwerking, weigert ze altijd. Ze heeft geen enkele cent met haar Instagram-account verdiend. Annegien wil haar volgers verwonderen en vindt dat die verwondering niet hetzelfde zou zijn als het om betaalde content gaat.

A post shared by Annegien (@fetching_tigerss) on

Instagram als museum

Achttien jaar is ze dus, maar toch heeft ze al een boek en een tentoonstelling op Amsterdam Centraal op haar naam staan. Maar het echte museum voor Annegiens kunst is natuurlijk Instagram. Door haar grote fan base voelt de Instagram-kunstenares vaak de druk om te presteren. Social media is tijdrovend en uitdagend, vindt ze. Maar daardoor verlegt ze juist haar creatieve grenzen en dwingt het haar om altijd met nieuwe creatieve ideeën te komen.

https://www.instagram.com/p/BE-gl6bEVvq

https://www.instagram.com/p/BiBpv68ljcK

https://www.instagram.com/p/Bitc8h5lJF2

https://www.instagram.com/p/BctktoOFWMX

Reageer op artikel:
Annegien (18) regeert op Instagram met unieke portretten en wil daar geen cent mee verdienen
Sluiten