Zin in een feelgood film? Dit zijn 11 van de leukste films op Netflix

Zin in een feelgood film? Dit zijn 11 van de leukste films op Netflix

We schreven al eerder over documentaires en horrorfilms die op Netflix staan, maar we kunnen ons voorstellen dat je ook graag naar andere genres kijkt. Een genre dat bijna iedereen aanspreekt zijn ‘feelgood’ films. Een feelgood film zorgt ervoor dat je een vrolijke en optimistische stemming komt. Ideaal om met een kop thee of een warm dekentje op de bank te kijken, in je eentje, met je beste vriend(in), je broer/zus of je lover.

Wij verzamelden 11 feelgood films voor je, die ook nog eens op Netflix staan. De film staan in willekeurige volgorde, dus kies er vooral een uit die je aanspreekt. Veel plezier!

1. The Fundamentals of Caring (2016)

Een schrijver van middelbare leeftijd die het zwaar heeft door zijn scheiding besluit om hulpverlener te worden. Hij komt terecht bij een gehandicapte jongen met een bijzonder gevoel voor humor. Samen maken ze een roadtrip die hun leven verandert.

2. The Hundred-Foot Journey (2014)

De Kadam familie uit India verhuist naar Frankrijk en opent daar een restaurant, precies tegenover het restaurant met een Michelin-ster van Madame Mallory. In eerste instantie zorgt dit voor grote rivaliteit, maar na een tijdje groeien de buren naar elkaar toe.

3. The Odd Life of Timothy Green (2012)

Een koppel dat geen kinderen kan krijgen stopt al hun wensen voor een kindje in een doos en begraaft deze in de tuin. De volgende ochtend zit er ineens een jongetje genaamd Timothy in hun huis, die hen papa en mama noemt. In de tijd daarna leert Timothy de ouders van alles over het ouderschap.

4. Julie & Julia (2009)

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over blogger Julie Powell die in 365 dagen alle recepten van TV-kok Julia Child probeert te maken. Hoewel de levens van de vrouwen zich in compleet verschillende tijden afspelen, lijken ze toch veel overeenkomsten te hebben.

5. 500 days of summer (2009)

Deze film vertelt het verhaal tussen Tom, een hopeloze romanticus, en Summer, die eigenlijk niet echt in de liefde gelooft. Toch worden ze verliefd op elkaar, tot Summer het op een dag uitmaakt. Tom vertelt over de tijd die hij met Summer heeft doorgebracht.

6. Juno (2007)

De 16-jarige Juno raakt onverwachts zwanger van haar beste vriend Bleeker. Ze besluit de baby te houden en adoptieouders voor het kindje te zoeken. De film volgt het verhaal van Juno gedurende vier seizoenen.

7. Last Chance Harvey (2008)

Harvey is in Londen voor de bruiloft van zijn dochter. Wanneer zij haar stiefvader in plaats van hem vraagt om haar weg te geven én hij zijn baan verliest, ziet hij het niet meer zo zitten. Tot hij een vrouw ontmoet die zijn leven verandert.

8. Begin Again (2013)

Een man uit de muziekindustrie die net zijn baan is verloren en een vrouw die net is gedumpt door haar vriend ontmoeten elkaar en besluiten samen muziek op te nemen. Dit zorgt voor een bijzondere en leuke samenwerking in hartje New York.

9. Les Intouchables (2011)

Waarschijnlijk hoeven we deze film niet aan je te introduceren, maar deze Franse feelgood film kan gewoon niet missen in dit rijtje. Een intellectuele, rijke, gehandicapte man zoekt een nieuwe verzorger en neemt daarvoor een onopgeleide jongen uit een achterstandswijk aan. Een bijzondere combinatie die zorgt voor een bijzondere band tussen de twee.

10. Inside Out (2015)

Een animatiefilm over hoe de emoties van een kind/puber werken. De emoties blijheid, angst, woede, afgunst en verdriet worden vertolkt via animatiefiguurtjes. Hoewel het een kinderfilm lijkt, is het een film die een stuk dieper gaat en zéker ook leuk is voor volwassenen.

11. Dope (2015)

De nerdy Malcolm woont in een probleemwijk en zijn droom is om te worden toegelaten aan Harvard University. Wanneer hij en zijn vrienden naar een underground feest in Los Angeles gaan, komen ze (per ongeluk) terecht in het drugscircuit. De slimme Malcolm probeert vervolgens weg te komen uit deze wereld.