Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 19 mei 2017

Feelgood? Deze 10 Netflix films en documentaires moet je checken!

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers aan het plafond pletteren. Een taak die niet makkelijk is, maar door een feelgood film of documentaire makkelijker kan worden. Even je verstand op nul en genieten van het geluk van een ander. Daarom zochten wij de beste feelgood content van Netflix voor je op. En dit zijn ze!

Feelgood to the max!

We zijn gek op Netflix! Eerder checkten we al leipe thrillers en maffia films! Maar nu is het tijd voor een beetje geluk in je leven. Van toffe high school komedie tot aan heerlijke animaties. Van deze feelgood content ga jij je een stuk vrolijker voelen! Check ze hieronder.

1. The Fundamentals of Caring

Een schrijver van middelbare leeftijd die het zwaar heeft door zijn scheiding besluit om hulpverlener te worden. Hij komt terecht bij een gehandicapte jongen met een bijzonder gevoel voor humor. Samen maken ze een roadtrip die hun leven verandert.

2.Dope

De nerdy Malcolm woont in een probleemwijk en zijn droom is om te worden toegelaten aan Harvard University. Wanneer hij en zijn vrienden naar een underground feest in Los Angeles gaan, komen ze (per ongeluk) terecht in het drugscircuit. De slimme Malcolm probeert vervolgens weg te komen uit deze wereld.

3.Planet Earth: The Complete Collection

We leven op een prachtige planeet, maar dat vergeten we soms nog wel eens. Meer van de wereld zien? Dan zit je met Planet Earth helemaal goed. Volop genieten van de schoonheid die de aardkloot te bieden heeft!

4. Forrest Gump

Forrest Gump is dé feelgood-klassieker die elke filmliefhebber gezien moet hebben. De film volgt het verhaal van een supervriendelijke en hilarische man. Hij is niet intelligent, maar leeft wel een briljant leven. Forrest Gump is een eindbaas die weet hoe je het leven moet bespelen.

5.Finding Nemo

Finding Nemo behoort tot de grondleggers die de Pixar-animaties hebben gevormd tot wat het vandaag de dag is. Het verhaal volgt een clownvis genaamd Martin, die zijn zoontje Nemo is kwijtgeraakt. Samen met Dory begint de zoektocht in de gigantische oceaan.

6. Dhanak

Een tienjarige filmliefhebster wil, samen met haar blinde broertje, de Indiase superster Shah Rukh Khan ontmoeten. Niet alleen omdat hij hun idool is, maar ook omdat deze man een oogoperatie mogelijk kan maken voor het blinde broertje.

7. Making Fun: The Story of Funko

Funko, de ‘verspreider van popcultuur’, begon in 1998 in een garage. Inmiddels kent de hele wereld de kunststoffen poppetjes. Het bedrijf bedankt fans voor dit succes en laat in deze documentaire zien hoe alles begon.

8.Kung Fu Panda

Als de Vredesvallei bedreigd wordt, ontdekt de luie panda Po zijn lot als de ‘uitverkorene’ en gaat hij trainen om kungfu-held te worden. Een hilarisch verhaal met een mooie gedachte.

9. Billy Elliot

Wanneer een jongen de boksschool inruilt voor balletlessen, krijgt hij met zijn nieuwe talent de kans om de top bereiken en zijn afkeurende vader voor zich te winnen.

10. Today’s Special

Een topkok droomt van een carrière in Parijs, maar door een noodgeval moet hij het armoedige Indiase restaurant van zijn familie in Queens overnemen.

Reageer op artikel:
Feelgood? Deze 10 Netflix films en documentaires moet je checken!
Sluiten