10 fantastische dingen uit de jaren ’00 die je allang weer vergeten was

Het is inmiddels 18 jaar geleden dat we het jaar 2000 inluidden en in de tien jaar erna is er véél gebeurd. Omdat we dit tijdperk niet mogen vergeten zetten we hieronder tien fantastische dingen van de jaren ’00 op een rij. Van Hyves en Cu2 tot de Samsung klaptelefoon en MSN… Deze dingen was je waarschijnlijk alweer vergeten.

1. Cu2

Inmiddels is Cu2 een datingsite, maar grote kans dat jij het vooral kent als een site waar je een profiel had en ontiegelijk veel vragenlijsten beantwoordde. Compleet geschreven in BrEeZaH-taal, natuurlijk.

cu2 jaren '00
Tinypic

2. Hyves

Natuurlijk mag Hyves in dit rijtje niet ontbreken. Wedden dat jij ook iedere dag aan het krabbelen was? Hyves heeft het volgehouden tot 2013, daarna werd het een spelletjessite door de populariteit van Facebook.

 Hyves jaren '00
En Toen

3. Kazaa

Kazaa was voor velen dé manier om aan muziek te komen zonder ervoor te betalen. Het betekende wel dat je vaak niet de goede versie van een nummer had en je computer vol virussen zat, maar dat nam je voor lief.

kazaa jaren '00
Reddit

4. Samsung Ladyphone

Als vrouw deed je er pas echt toe als je een Samsung Ladyphone had. Hij was er in lila, oranje en groen, maar de lila variant was wel veruit de populairste.

 samsung ladyphone jaren '00
Bol

5. Baby G horloge

Geloof het of niet, maar de Baby G horloges van Casio zijn nog steeds te koop. Back in the days was dit de stoerste en stijlvolste manier om de tijd in de gaten te houden.

baby g horloge jaren '00
Casio

6. Von Dutch petjes

Een ander tof merk dat je al jaren uit het oog bent verloren is natuurlijk Von Dutch. Vooral de petjes waren ontzettend populair en worden, shock horror, óók nog steeds verkocht.

Von Dutch jaren '00
Von Dutch

7. Ketchup Song

Je muzieklijst was niet compleet zonder de Ketchup Song. De tekst sloeg letterlijk nergens op, maar een hit was het zeker. Deze video alleen al is meer dan 62 miljoen keer bekeken. Ken jij het dansje nog?!

8. MSN Messenger

Vergeet WhatsApp, tijdens de zeroes draaide het allemaal om MSN Messenger. Via MSN kon je met iedereen praten, cammen én gamen. Oh, en hoe kun je die prachtige MSN namen vergeten?!

msn jaren '00
New Statesman

9. Evisu jeans

Over een gouwe ouwe gesproken… Je was pas echt hip als je zo’n peperdure Evisu jeans in de kast had hangen. Tegenwoordig bestaat het Japanse merk trouwens nog en betaal je voor deze broek alsnog €202 (in de sale).

evisu jeans jaren '00

10. MTV Pimp My Ride

De jaren ’00 waren jaren waarin we nog wél tv keken en muziekzenders programma’s uitzendden. Voor Pimp My Ride, Cribs en Room Raiders wilde je wel naar MTV zappen. ‘You’ve got to pimp my riiiiiide’

Meer nostalgie

Voel je je nu helemaal nostalgisch? Vergeet dan niet om dit artikel over snoepjes van vroeger eens te lezen. De chocoladesigaretten, tatoeage kauwgom en kersenlolly’s nemen je weer helemaal mee naar je jeugd.

Reageer op artikel:
10 fantastische dingen uit de jaren ’00 die je allang weer vergeten was
Sluiten