A. de Jong
A. de Jong Froot 20 jun 2018

Fans Senegal ruimen tribunes op na WK wedstrijd tegen Polen

Senegal heeft niet alleen de coolste bondscoach, maar ook veruit de coolste fans. Allen al vanwege hun vrolijke gedans en gezang tijdens de wedstrijd, maar vooral omdat ze de tribunes na de wedstrijd opruimen. Wat een helden.

Fans ruimen keurig de tribune op tijdens WK

De Senegalezen wonnen gisteren hun eerste wedstrijd van het WK voetbal in Rusland met 2-1 van Polen. Net als andere supporters drinken en eten ook die van Senegal bier en hapjes op de tribune, maar er is één verschil: de Senegalezen ruimen de tribunes na de tijd keurig op.

We hebben veel gezien in voetbalstadions, maar dit is geniaal. Een voorbeeld voor alle andere fans, die zich tot nu toe overigens allemaal keurig gedragen in Rusland. Eerder ruimden Japanse fans ook hun troep al op.

Bizarre goal Senegal van M’Baye Niang

Senegal scoorde gisteren trouwens de meest bizarre goal van het WK 2018 tot nu toe. Ongeveer een half uur voor tijd, toen Senegal al met 1-0 voorstond, moest de Senegalese voetballer M’Baye Niang (Torino) zich aan de zijlijn laten behandelen vanwege een blessure. Toen hij van de vierde man permissie kreeg om het veld weer in te gaan, speelde een middenvelder van Polen toevallig net ongelukkig de bal terug. De spits van Senegal kwam hierdoor alleen op de keeper af en scoorde de 2-0.

https://twitter.com/sportingawayday/status/1009177311097303040

De bondscoach van Senegal

Nog even die bondscoach waar we het over hadden. Dat is de vrolijke Aliou Cissé, die in 2002 aanvoerder was van het heldenteam van Senegal dat wereldkampioen Frankrijk toen versloeg en ook later in het toernooi verraste. Een bondscoach met rastahaar, die zijn spelers op de training gezellig laat dansen; we like!

fans senegal, tribunes, polen, wk voetbal, 2018, polen

Bekijk ook onze top 11 mooiste shirts van het WK 2018.

Het elftal uit Senegal bewees gisteren op het WK in Rusland de coolste fans te hebben. Als je ooit op een voetbaltribune hebt gestaan, weet je wat een troep het kan worden. Nadat de fans een feestje hadden gevierd, omdat ze de wedstrijd met 2-1 van Polen wonnen, ruimden ze hun troep zélf op. Wat een helden! #WK #voetbalfans #Senegal #goednieuws #theissuebytribe

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Reageer op artikel:
Fans Senegal ruimen tribunes op na WK wedstrijd tegen Polen
Sluiten