Mark Hofman
Mark Hofman Froot 7 jun 2018

VIDEO: maak kennis met de ‘verenfamilie’ die sinds 1929 de outfits voor Moulin Rouge maakt

In Parijs ontkom je niet aan een burlesque show vol glitter, glamour en vooral veren. Zonder veren zou Moulin Rouge, dé plek voor burlesque shows, niet eens bestaan. En zonder Maison Février dus ook niet. Want deze ‘verenfamilie’ verzorgt al sinds 1929 de prachtige outfits van de danseressen. Tijd om kennis te maken.

De familie achter de Moulin Rouge

Zoals een bikinironde eigenlijk niet mag missen tijdens een Miss America verkiezing, kan Franse burlesque niet zonder een hele boel veren. Dat begon ooit met veren als versiersel van hoofden, maar al snel werden de complete schaarse outfits gebaseerd op veren. Hoe komen ze eraan, hoe maken ze dit allemaal zo mooi? Editte Février legt het in deze video allemaal uit. Interessant.

Moulin Rouge

Sinds 1888 is Moulin Rouge de plek in Parijs voor cabaret en burlesque shows. Het gebouw ligt aan de Boulevard de Clichy in de rosse buurt van het Quartier Pigalle. Op het dak is een grote rode molen te vinden en het gebouw is volledig rood gekleurd. Hiervoor wordt het wereldwijd geïmiteerd. De locatie weet jaarlijks duizenden toeristen te trekken.

Reageer op artikel:
VIDEO: maak kennis met de ‘verenfamilie’ die sinds 1929 de outfits voor Moulin Rouge maakt
Sluiten