Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 11 sep 2017

Toen deze hond geadopteerd werd was hij veel te dik, maar door z’n nieuwe baasjes is hij weer gezond

Honden zijn doorgaans fan van een aantal dingen: spelen, rennen, slapen en… Eten! Maar, voor labrador Shiloh was dat laatste een beetje een probleem. Niet omdat de Amerikaanse viervoeter geen hap door zijn keel kreeg, maar hij was juist veel te dik geworden!

Dit is Shiloh

Hij was veel te dik

Maar echt: veel te dik!

froot

Net een groot varken

Gelukkig was er hoop voor Shiloh. Toen de familie Fiore op zoek was naar een nieuwe hond zagen ze een oproep waarin stond dat de hond een nieuw huis zocht. Heidi Fiore: “Hij was de zwaarste hond die ik ooit heb gezien, hij leek op zo’n enorm varken dat je wel eens op de boerderij ziet,” zo vertelt ze aan The Dodo. “Het enige dat ik kon zeggen was ‘Oh my god’.”

‘Wat is dat?’

“Dat hij een blije hond met een zacht karakter is zagen we ook gelijk. We besloten hem mee te nemen en we wisten ook dat we hem moesten helpen. We vertelden onze kinderen er niets over, dus toen onze dochter thuiskwam van school vroeg ze ‘wat is dat?’.”

Buitengewoon zwaar

Het klinkt allemaal best grappig, maar eigenlijk is het natuurlijk vreselijk ongezond om zo zwaar te zijn. Toen Heidi en haar man het beest(je) in huis haalden woog hij 66 kilo. Hij was zo groot dat bewegen niet altijd even gemakkelijk ging en tijdens het uitlaten moest hij geregeld een break nemen. Op de bank klimmen? Dat kon alleen met wat hulp. Aww.

En dan!?

Direct na het adopteren ging Heidi aan de slag voor Shiloh. Ze zocht naar manieren om een hond af te laten vallen en maakte een schema waar het gezin en Shiloh zich aan zou moeten gaan houden. Eerste stap? Een ontmoeting met de dierenarts.

Op dieet

En naast een gecontroleerde manier van afvallen is ook voeding belangrijk: Shiloh moest op een ‘gezond gewicht dieet’ en kreeg gezonde aanvulling op zijn dieet. Geen snacks of kliekjes voor de bruine vriend. De hele afvalrace is te volgen via deze Facebook-pagina.

Steeds iets makkelijker

Naast een vernieuwd eetpatroon werd er natuurlijk ook gekeken naar de beweging. Langzaam maar zeker werd het wandelen steeds iets gemakkelijker. Wat goed! Na twee maanden was Shiloh al 10 kilo lichter.

Dit was het resultaat na zes maanden

Het gaat heel goed

Shiloh’s gewichtsverlies heeft even gekost, maar nu weegt hij zo’n 38 kilo! Moet je zien wat een verschil er tussen deze foto’s zit. Boven is gemaakt in oktober 2016 en onder is van augustus 2017:

Wil je Shiloh’s avonturen blijven volgen dan kan dat via de Facebook-pagina Keeping Up With Shiloh. Meer grote honden? Check dan dit lijstje even.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Toen deze hond geadopteerd werd was hij veel te dik, maar door z’n nieuwe baasjes is hij weer gezond
Sluiten