Mark Hofman
Mark Hofman Froot 22 jun 2018

Froot Facts: 6 verrassende feiten over Luke Cage

Het tweede seizoen van Luke Cage is afgelopen weekend gelanceerd op Netflix. Een mooi moment om wat meer te weten te komen over deze zwarte superheld.

Luke Cage

In 2016 maakten de meeste mensen voor het eerste kennis met de atypische superheld. Na een mislukt gevangenisexperiment krijgt de onterecht veroordeelde Luke Cage (Mike Colter) bovenmenselijke krachten en een ondoordringbare huid; kogels op hem afvuren heeft geen zin. Uiteindelijk zet hij zijn krachten in om onschuldige mensen te redden. In 2017 was hij ook op Netflix te zien als onderdeel van The Defenders en ook in Netflix Original Jessica Jones komt hij voor.

luke cage, feiten, facts, netflix

Net onder anderen Daredevil en Iron Fist is ook Luke Cage afkomstig uit de Marvel Comics (die tegenwoordig eigen Vans sneakers hebben). Zo leerden we hem in 1972 al kennen in Hero for Hire. Cage heeft een geschiedenis waarvan jij veel details waarschijnlijk niet van weet. Daarom hoog tijd om je bij te praten. 6 Froot Facts over Luke Cage.

#1 Luke Cage is de eerste zwarte superheld

Luke Cage was onderdeel van het superheldenteam Heroes For Hire en had zijn eigen strip onder de naam Hero For Hire. De eerste uitgave van die strip was in juni 1972, waarin hij als eerste zwarte superheld ooit te zien was. Dit is volledig te danken aan stripboekmakers Archie Goodwin en John Romita. De mannen bedachten Cage tijdens de gouden periode van Blaxplotation films in de jaren 70.

#2 Bijzonder outfit

Batman heeft de Bat-mobiel en Superman heeft zijn cape. Helaas voor Luke Cage ziet hij er, in de comics, iets minder spectaculair uit. In de originele versie van Hero for Hire is de kogelvrije macho voorzien van een geel shit en een tiara. Tja, in de jaren 70 kon alles.

#3 Quentin Tarantino werkte 10 jaar aan een Luke Cage film maken

Voordat de zwarte superheld zijn serie op Netflix kreeg, was Columbia Pictures druk bezig met een film rondom het personage. Nou ja, druk… Quentin Tarantino was aangewezen om de film te maken, maar de workflow was alles behalve goed. Producent en regisseur waren maar liefst tien jaar bezig met de film om vervolgens de stekker eruit te trekken. Gelukkig heeft Netflix zijn plannen wel afgemaakt.

#4 The Avengers

We kennen de kogelvrije baas het beste als lid van The Defenders, de superheldengroep die gevormd wordt met Daredevil, Iron Fist en Jessica Jones. Maar ook in The Avengers heeft Cage een rol. In Brian Michael Bendis’ comic New Avengers (2005) was Luke Cage onderdeel van dit bazige team.

#5 Extreme temperaturen

Buiten het feit dat Luke Cage kapot sterk is (en een kogelvrije huid heeft), kan hij meer. De held uit Harlem kan ook zo goed als elke temperatuur overleven. Of het nu 100 graden onder nul is of 200 graden boven, hij kan het hebben.

#6 Sweet Christmas?

De Luke Cage uit de Netflix serie is hartstikke serieus. Een grappige slogan bij de held is dus lastig te bedenken. Toch heeft onze kogelvrije macho Sweet Christmas als motto. Tja, wij weten het ook niet.

Meer feiten over Luke Cage

Kan je geen genoeg krijgen van deze feiten? Don’t worry! Check onze Instagram video hieronder voor meer feiten.

Wist jij dit al over Luke Cage? Bron: Netflix

A post shared by Froot.nl (@frootnl) on

Trailer van seizoen 2 op Netflix

Reageer op artikel:
Froot Facts: 6 verrassende feiten over Luke Cage
Sluiten