A. de Jong
A. de Jong Froot 12 jun 2018

Facebook lanceert ‘Memories Page’ voor al je herinneringen

Oké, tussen al het gezeik op Facebook door (terecht overigens) even een normaal bericht. Het (a)sociale medium lanceert ‘Facebook Memories’, een plek voor al je herinneringen van jezelf en aan je vrienden.

Facebook Memories

Je zag waarschijnlijk willekeurig al eens een herinnering voorbij komen. Om een vriendschap te vieren. Of een vakantiefoto die je zes jaar geleden hebt geplaatst opnieuw te delen. Facebook Memories is een verzameling van die reeds bestaande functies, met wat extra nieuwe tools.

Het zijn dus niet zo zeer nieuwe mogelijkheden, maar de pagina, een overzichtelijke plek voor al je herinneringen, is wel nieuw. Nu kun je pro-actief op zoek gaan naar herinneringen om te delen. Zo kun je via ‘deze dag‘ per datum zoeken welke vrienden je ooit op die dag hebt gemaakt. Je hebt dan keuze uit verschillende foto’s en video’s van jou en de ander te gebruiken. Ook komt Facebook met meer opties voor creatieve collages of video’s voor je ‘friendversaries’, hoe ze een vriendschapsjubileum noemen.

Herinneringen die je hebt gemist

Facebook Memories laat je zelf dus meer de herinneringen bepalen die je deelt en te zien krijgt. Je kunt met de nieuwe sectie ook makkelijker filters instellen, dat je van bepaalde mensen geen melding krijgt.

Ook aan de nostalgische mensen, die niet zo vaak inloggen, is gedacht. Op Facebook Memories kun je ook ‘herinneringen die je hebt gemist’ vinden. Je hebt dan bijvoorbeeld de keuze uit een recap van een bepaalde maand, week of seizoen. Op basis daarvan wordt in dat geval een collage of video gemaakt.

facebook memories page, herinneringen

Facebook heeft de geheugensamenvattingen iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd om persoonlijke posts aan te moedigen, waar het sociale medium van Mark Zuckerberg ooit voor was bedoeld. Ook werden er andere opties toegevoegd om de internetgigant weer persoonlijker te maken, zoals het toevoegen van GIFs in reacties of gekleurde achtergronden bij een post zonder foto. Maar tegenwoordig zijn sociale media als Instagram en Snapchat of persoonlijke apps als WhatsApp meer de podia voor persoonlijke posts. Check Facebook Memories hier.

Reageer op artikel:
Facebook lanceert ‘Memories Page’ voor al je herinneringen
Sluiten