A. de Jong
A. de Jong Froot 24 jul 2018

De ‘extreme cut jeans’ is een absurde edoch luchtige zomertrend

Vroeger deed men nog een lapje op de knie bij een scheur in de spijkerbroek, tegenwoordig is het normaal om een jeans met allerlei scheuren en gaten te kopen. Daarin zijn we een beetje doorgeslagen, met de Extreme Cut Out Jeans van Carmar Denim als schoolvoorbeeld. Moet gezegd worden: wel lekker luchtig tijdens de hete zomer van 2018, deze bizarre trend.

De Extreme Cut Out Jeans

Carmar Denim durft 140 euro te vragen voor de Extreme Cut Out Jeans. Het merk lijkt daarmee geïnspireerd door sterrenrestaurants: hoe meer je betaalt, des te minder je krijgt. In dit geval loop je alleen niet hongerig weg, maar als een dwaas (met veel hongerige gluiperds om je heen, dat dan weer wel).

extreme cut jeans, carmar denim, broek

Natuurlijk moet je helemaal zelf weten wat je draagt. Logisch. En misschien zit de Extreme Cut Out Jeans wel hartstikke prettig in deze hete zomer of tijdens een festival. Maar dat er tegenwoordig 140 euro wordt betaald voor een fabrieksfout, bewijst maar weer eens dat de wereld hartstikke gek geworden is.

Extreme Cut Out Jeans is overigens niet de vertaling voor extreme kutbroek, al zou je het zo gerust kunnen interpreteren. Carmar Jeans zelf omschrijft het fenomeen als een broek met een hoge taille en grote uitsparingen aan de voor- en achterkant. Daarbij staat nog vermeld dat de broek een relaxt fit heeft en non-stretch is. Toegegeven: wel een merk met humor.

extreme cut jeans, carmar denim

Carmar Denim op Instagram

Goed, zo ziet de broek er dus in het echt uit. Mocht je deze trend cool vinden voor jezelf of voor je vriendin, dan zouden we zeggen: pak een schaar en een oude spijkerbroek. Net als deze mannen deden in reactie op de ‘extreme kutbroek’.

Get ready to turn heads >> The Carmar Extreme Cut Out Jeans are available for preorder now ‼️ Link in bio to shop #carmardenim #extremecutoutjeans

A post shared by CARMAR Denim (@carmardenim) on

https://www.instagram.com/p/Biak-UgHQnu/

https://www.instagram.com/p/BiNTLoSHYoS/

https://www.instagram.com/p/BhkeEcnnbGi/

Niet de enige bizarre jeans trend in de zomer van 2018

Dat de wereld van de jeans is hartstikke gek geworden, bewijzen ook de deze doorzichtige plastic broek, de doorkijkbroek en de upside down broek (een normaal broekje, maar dan op de kop).

Reageer op artikel:
De ‘extreme cut jeans’ is een absurde edoch luchtige zomertrend
Sluiten