Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 12 feb 2018

Belg heeft opeens 2000 miljard euro op zijn rekening en is voor even de rijkste man ter aarde

Wat zou jij doen als je de loterij won? Miljoenen en nog eens miljoenen euro’s had? Een auto kopen? Een leuk huisje erbij. Geld doneren, vrienden blij maken, je schulden afbetalen… Dat soort dingen. Maar wat nou als je dat allemaal hebt gedaan en nóg bulkt van het geld?

2000 miljard!

Voor de Belg Luc Mahieux was het heel even realiteit om godsgruwelijk rijk te zijn: hij kreeg 2000 miljard (?!) euro bijgeschreven op zijn rekening. Dat is bijna zeven keer meer dan Gates, Buffet, Bezos en Zuckerberg samen, stelt het AD.

‘Betrouwbare’ website

Hoe de 2000 miljard – oftewel 2 biljoen – op zijn rekening kwam was in eerste instantie een mysterie. In gesprek met La Dernière Heure vertelt hij dat hij zijn creditcard-gegevens had gedeeld met een ogenschijnlijk betrouwbare site. De website bleef vervolgens maar geld afschrijven: iedere maand slokte het 35 euro op. Toen Luc de automatische incasso heet geprobeerd stop te zetten stond er plots een enorm vermogen op.

Luc Mahieux deelde dit bizarre verhaal op Facebook:

Sinds de update is zijn lijst met vriendschapsverzoeken op het sociale medium enorm gegroeid. Men ruikt geld! Toch kunnen ze voor een zakcentje niet aankloppen bij Mahieux: hij heeft zijn kaart laten blokkeren en is nu geen biljoenair meer. Rijkdom bleek ook in zijn geval niet voor eeuwig 😉

Nu heeft de Belg een berichtje geplaatst met het bericht dat hij géén tweevoudig biljoenair is

Toch jammer 😉

Reageer op artikel:
Belg heeft opeens 2000 miljard euro op zijn rekening en is voor even de rijkste man ter aarde
Sluiten