A. de Jong
A. de Jong Froot 24 jun 2018

Peperduur kenteken ligt klaar voor Eric Dier als Engeland het WK wint

Aankomende zondag treedt Engeland aan tegen Panama voor hun tweede wedstrijd in de groepsfase van het Wereld Kampioenschap voetbal. Na de overwinning op Tunesië hebben de Britten er veel vertrouwen in dat dit wel eens een heel mooi toernooi voor ze kan gaan worden. Zeker voor middenvelder Eric Dier zou een wereldtitel extra leuk zijn, want hij heeft in dat geval een bijzonder cadeau aangeboden gekregen.

Bij een cadeau met een prijskaartje van 660.000 dollar denk je waarschijnlijk meteen aan een dikke sportwagen of een heel bijzonder horloge. Waar je waarschijnlijk niet aan gedacht had is een kentekenplaat, maar dat is toch echt het geval. Eric Dier krijgt een nummerbord als hij in Rusland Wereldkampioen wordt, maar zoals je mag verwachten voor dit geld is dit zeker geen gewone kentekenplaat.

eric dier, engeland, nummerbord

Nieuw kenteken voor Eric Dier

De man die dit peperdure nummerbord gaat weggeven is de steenrijke auto-ontwerper en zakenman Afzal Kahn. Hij is namelijk niet alleen een liefhebber van bijzondere auto’s, maar ook van unieke kentekenplaten. Eén daarvan wil hij dus gaan weggeven aan Tottenham Hotspur speler Eric Dier, maar waarom juist aan hem? Nou, daar is best een goede reden voor wanneer je ziet wat er op het nummerbord staat.

Zoals je hierboven kunt zien bestaat het kenteken uit maar twee letters en één cijfer, namelijk: NO 4. Laat dat nu toevallig ook het nummer zijn dat Eric Dier op zijn shirt heeft staan. Althans, wanneer hij in actie komt voor de Engels ploeg. Bij zijn club uit Londen speelt hij namelijk al sinds 2014 met rugnummer 15.

Grote fan

Dat Afzal Kahn dit bijzondere cadeau heeft klaarliggen voor Eric Dier heeft niet alleen met zijn rugnummer te maken. De zakenman is namelijk ook een groot fan van de verdedigende middenvelder. “Dier laat zich niet intimideren door tegenstanders, is bescheiden en zeer ambitieus. Spelen op een WK is een trots moment voor een Engelsman en op deze manier probeer ik hem nog meer te motiveren,” aldus meneer Kahn.

Mocht Engeland op 15 juli niet met de beker in handen staan, dan blijft het nummerbord gewoon zitten waar hij zit. Dat is op dit moment een World Cup Edition Land Rover Defender die ontworpen is door één van Kahn’s eigen bedrijven. Leuk detail: Deze off-roader in de kleur ‘honing-mosterd’ kost iets minder dan een ton. Dat betekent dus dat het kenteken zes keer zoveel waard is als de auto waar hij op zit. Bizar.

Duurste nummerbord ooit

We horen je denken: ‘gekker gaat het niet worden, toch?’ Wel dus, want het ‘NO 4’ nummerbord komt niet eens in de buurt van de duurste kentekenplaat ooit.

Reageer op artikel:
Peperduur kenteken ligt klaar voor Eric Dier als Engeland het WK wint
Sluiten