Froot 12 jul 2017 Sissy Westerhuis

Erg lief: deze hond nam een dekentje mee om een dakloze soortgenoot te verzorgen

Zie je de viervoeter hierboven? Dat is Lana, een hondje uit Brazilië dat is gered van de straat. Zij weet als geen ander hoe het is om dakloos te zijn én wat vriendschap is.

Lana is 8 maanden oud en van de straat geplukt door een baasje dat nu zielsveel van haar houdt. Maar, vergeten hoe het is om voor jezelf te moeten zorgen? Dat gebeurt Lana niet zo vlug. Toen zij in een oude nacht werd uitgelaten door baasje Suelen Schaumloeffel moest ze dan ook ingrijpen toen ze een dakloze soortgenoot zag.

Lana greep namelijk een dekentje van huis mee om de hond te helpen. Met wat moeite schoof het trouwe dier de deken onder het hek door en stelde zo de ander gerust. Awww.

“Ik vond het zo mooi wat ze deed voor haar vriend,” aldus Schaumloeffel in gesprek met The Dodo. “Mijn beste, vierpotige vriend herinnerde me aan iets heel belangrijks: vrijgevigheid! Ze is de liefste hond die ik ooit heb gezien.”

Schaumloeffel gaat verder: “We vergeten soms wat voor verschil we kunnen maken voor een ander, maar door Lana weet ik dat weer.” Lana’s baasje heeft inmiddels water en wat voor neergezet voor de zwerfhond. Helaas is het nog niet gelukt om het dier te benaderen, want dan slaat het op de vlucht. Maar Suelen Schaumloeffel houdt hoop: op een dag zal het dier een huisje vinden!

Daar gaat Lana, druk in de weer met haar dekentje

Om zo een soortgenootje te verzorgen. Awww.

Wij begrijpen dondersgoed dat Suelen trots is op haar Lana!

Honden gaan graag door het vuur voor hun vrienden: ook Tony weet als geen ander hoe dat werkt! Ze zijn gewoon heel erg lief. En, geloof het of niet: katten kunnen ook heel zorgzaam zijn!

Reageer op artikel:
Erg lief: deze hond nam een dekentje mee om een dakloze soortgenoot te verzorgen
Sluiten