Er bestaat nu ook een smartwatch met braille voor blinden

Allemaal leuk en aardig al die gadgets, smartphones en smartwatches tegenwoordig, maar de blinden en slechtzienden onder ons (en dat zijn toch al gauw 285 miljoen mensen wereldwij) hebben dus helemaal niks aan zo’n handige smartwatch.

Tot nu… Want het Zuid-Koreaans bedrijf Dot heeft de allereerste smartwatch met braille ontwikkeld.

braille smartwatch 1

Het horloge kan verbinding maken met verschillende apps of services (denk aan berichten van Messenger, route-aanwijzingen van Google Maps enzovoorts) en geeft de tijd (en tekst) weer door middel van vier actieve dynamische braille cellen. De gebruiker kan zelf de snelheid van de weergave van de karakters kiezen. Daarnaast kun je ook simpele berichten sturen met de knopjes aan de zijkant.

braille smartwatch

Er bestonden al eerder apparaten voor blinden, maar die gebruikten altijd geluid in plaats van brailletekens. En geluid is nou eenmaal niet altijd even handig, omdat je dan je informatie openbaar maakt of anders oordopjes moet gebruiken (omdat omgevingsgeluiden voor blinden nou eenmaal nog aanweziger zijn)

braille smartwatch

Ze zijn inmiddels al 3 jaar bezig met het ontwikkelen van de smartwatch, maar nu worden de apparaten dan eindelijk geleverd aan de 140.000 mensen die het crowdfundingproject hebben gesteund (waar Stevie Wonder één van is).

braille smartwatch
braille smartwatch
braille smartwatch

Ook voor blinde hondjes bestaan er handige oplossingen

Reageer op artikel:
Er bestaat nu ook een smartwatch met braille voor blinden
Sluiten