Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 mrt 2018

Brrrr: dit zijn een paar van de engste Wikipedia-pagina’s die er zijn

Er bestaan nogal wat nare, verontrustende, shockerende of simpelweg doodenge Wikipedia-pagina’s, daar word je eng van! Hieronder vind je 10 van de engste exemplaren. En nee, we bedoelen niet eng als in ‘oh een griezelige spin’, maar echt eng. Eng-eng.

Hieronder vind je 10 van de engste Wikipedia-pagina’s

1. Carl Tanzler

Carl Tanzler stal het lichaam van een overleden patiënt en woonde er vervolgens mee samen.
Wikipedia

Maria Elena Milagro de Hoyos kwam bij behandelend arts Carl Tanzler terecht omdat ze erg ziek was. Ze bleek tuberculose te hebben. Tanzler raakte geobsedeerd van zijn patiënt en stal haar lichaam na haar dood uit een mausoleum. Hij hield haar zeven jaar lang in huis om er zo mee samen te leven. Brrrrr…

2. Postmortale fotografie

Postmortale fotografie, ook post-mortemfotografie genoemd, is het fotograferen van overledenen, vaak jonggestorven kinderen.
Wikipedia

Bij postmortale fotografie worden overledenen geportretteerd in hun mooiste kleding, alsof ze in een diepe slaap zijn. No thanks!

3. June en Jennifer Gibbons, oftewel The Silent Twins

June en Jennifer Gibbons, oftewel The Silent Twins
Wikipedia

Deze tweeling – geboren op Barbados – sprak met niemand behalve elkaar. Ze pleegden samen misdaden en kwamen dan ook samen terecht in Broadmoor Hospital, een psychiatrisch ziekenhuis in Engeland. Toen de dames in het ziekenhuis verbleven groeide de overtuiging dat één van hen moest sterven om de ander een normaal leven te kunnen geven, Jennifer besloot het offer te brengen, schrijft Majorie Wallace voor The Guardian. Juist, ja… June leeft overigens nog! In Engeland, bij haar ouders in de buurt.

4. Hersentransplantaties

Heb je er wel eens over nagedacht dat je gewoon volledig van lichaam kan verwisselen met iemand anders?
YouTube

Dit klinkt misschien niet héél spannend, maar heb je er wel eens over nagedacht dat je je hersenen kunt laten verhuizen naar een ander lichaam? Alle kennis en herinneringen verhuizen dan natuurijk mee, maar je zit in een nieuw lichaam. Bij mensen is dit nog niet gedaan, maar wel bij apen, zo valt te lezen op de Wikipedia-pagina.

5. De lijst van mensen die op mysterieuze wijze zijn verdwenen

De lijst van mensen die op mysterieuze wijze zijn verdwenen
Wikipedia

Deze lijst staat vol mensen wiens verdwijning zo lang een raadsel is gebleven dat ze uiteindelijk zijn doodverklaard. Jakkes.

6. De ontmoeting van Kelly-Hopkinsville

De ontmoeting van Kelly-Hopkinsville
Wikipedia

We schrijven augustus 1955: twee families, kinderen en volwassenen, menen buitenaardse wezens te zien bij hun boerderijen tussen de stad Kelly en het dorpje Hopkins (Kentucky).

7. De verdwijning van Zebb Quinn

De verdwijning van Zebb Quinn
Wikipedia

2 januari 2000 verdween Zebb Quinn nadat hij een shift had gewerkt bij de Walmart in het Amerikaanse Asheville. Volgens de Wikipedia-pagina is zijn auto een aantal dagen na de vermissing teruggevonden onder verdachte omstandigheden: de koplampen stonden nog aan en er zat een levende puppy in de auto. Een paar met lipstick getekende lippen stond op het achterraam… Creepy AF.

8. David Parker Ray

David Parker Ray oftewel The Toy-Box killer
Wikipedia

Ook wel bekend als The Toy-Box killer. Ray is veroordeeld voor het martelen en vermoorden van zo’n 60 vrouwen in zijn ‘Toy-Box’, de kamer vol martelwerktuigen.

9. Exploding Head Syndrome

Exploding Head Syndrome – oftewel EHS – is een toestand waarin de patiënt superharde geluiden hoort. Dit gebeurt zodra hij/zij wakker wordt óf net gaat slapen. Denk hierbij aan een bomexplosie, het gebruik van een pistool, een crash – alleen: die geluiden zijn niet echt. Zowel de oorzaak als hoe het werkt is nog altijd een mysterie.

10. Spontane menselijke zelfontbranding

Dat je zomaar, uit het niets, begint te fikken. Er zijn gevallen bekend dat mensen geheel of gedeeltelijk zijn opgebrand, het menselijke lichaam diende als brandstof.
De video hieronder kan als schokkend worden ervaren.

Ben je benieuwd naar meer? BuzzFeed heeft nog eens zeven aanvullingen in de categorie engste Wikipedia-pagina’s. Succes met slapen, vanavond.

Reageer op artikel:
Brrrr: dit zijn een paar van de engste Wikipedia-pagina’s die er zijn
Sluiten