Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 17 jan 2017

Elke maand een marathon lopen met 20 kg bagage: Deze held doet het met een prachtig doel

Een marathon lopen is op zich zelf al een hele klus en een behoorlijke uitdaging voor iedere hardloper. Maar denk je eens in dat je dat iedere maand zou doen en ook nog eens twintig kilo aan water extra bij je zou dragen?!

Dat doe je natuurlijk alleen als je een statement wil maken en dat heeft de 23-jarige James Leitner zich dan ook voorgenomen. Want door research voor een schoolopdracht leerde James dat kleine kinderen in derde wereld landen zoals Tanzania, ruim 16 kilometer moeten lopen om schoon drinkwater te halen. Hierdoor veranderde er iets in James en besloot hij dat hij zichzelf zou gaan inzetten om hier verandering in te brengen.

James was al een goede hardloper en om zijn doel te bereiken ging hij een marathon lopen voor het Philadelphia-Serengeti Alliance om zo zoveel mogelijk geld op te halen en hiermee waterbronnen aan te leggen bij dorpen in Tanzania. Maar dit was niet genoeg en James ging door met het lopen van nog meer marathons. Hij trainde in de zomer en in de winter met hevige sneeuwval en na elke marathon was hij kapot, maar nog steeds even gemotiveerd om weer de gaan trainen voor de volgende marathon.

Een waterkan met 20-liter water erin is genoeg voor één persoon om te drinken, wassen en ervan te leven. Voor elke marathon die James loopt zal hij zo’n volle waterkan meedragen om aan te geven wat miljoenen mensen dagelijks moeten doen om aan water te komen.

Op 7 januari heeft James zijn negende marathon uitgelopen en heeft er nog drie te gaan voordat hij zijn ultieme goal heeft behaald: het ophalen van een bedrag van bijna €15.000 voor waterbronnen en oplossingen in landen die een tekort hebben aan water. James is hierna nog lang niet klaar met het werken voor het goede doel en wil zijn verdere leven verder toewijden aan het aanleggen van nieuwe waterbronnen.

Dit is pas toewijding van James voor het goede doel! Maar dit geldt ook voor de Franse komiek Remi Gaillard die zich inzet voor asielhonden!

Reageer op artikel:
Elke maand een marathon lopen met 20 kg bagage: Deze held doet het met een prachtig doel
Sluiten