Eindelijk weten we waarom er altijd zo veel ‘lucht’ in een zak chips zit

Iedereen die wel eens chips eet zal het zich geregeld afvragen: ‘Waarom is die chipszak toch maar voor de helft gevuld?! Er past nog zo veel meer in! Oplichters!’ Maar ho even, eigenlijk is er een heel goede reden om die zak maar voor de helft te vullen. Of eigenlijk: om de zak een stuk groter te maken dan de inhoud die ze verkopen.

zak chips froot

Geen zuurstof, maar stikstof

Als je dacht dat de zak voor de helft gevuld is met ‘lucht’, om er voor te zorgen dat de chipjes niet breken heb je het op twee vlakken mis. Ten eerste is het geen gewone zuurstof die er in zit, maar stikstof. Ten tweede is dit echt niet alleen maar om te zorgen dat de chips niet verkruimelt, maar om een hele andere reden. Wat dan? Dat wordt uitgelegd in de onderstaande video van Tech Insider:

Kortom: dat de zak voor de helft uit ‘lucht’ (stikstof dus) bestaat, zorgt er juist voor dat de chips lekker en krokant blijft. Alleen maar goed dus! En als je dan toch vindt dat er te weinig in zit, dan koop je toch gewoon twee zakken? Mag best van ons!

via GIPHY

Al zouden we niet weten waarom je dit ooit nodig zou hebben, want een zak chips gaat bij ons altijd in één keer op, maar toch: Zo vouw je een zak chips dicht zonder clip én blijft het crispy

Reageer op artikel:
Eindelijk weten we waarom er altijd zo veel ‘lucht’ in een zak chips zit
Sluiten