Froot 22 sep 2017 Sissy Westerhuis

Amsterdam CS draait Efteling-muziek om hangjongeren en ongewenste bezoekers weg te houden

Spoorwegbedrijf NS heeft weer een manier gevonden om mensen weg te jagen. Dit keer niet met lange vertragingen en vieze toiletten, maar met… Eftelingmuziek. Het bedrijf is een test begonnen: lukt het met de klanken van het Brabantse pretpark om ongewenste bezoekers en hangjongeren in de IJ-passage af te schrikken?

Zo klinkt het om uuuurenlang Eftelingmuziek achter elkaar te horen:

Volgens een woordvoerder van de NS wordt de muziek niet de hele dag afgespeeld: tussen 5:30 en 8:00 ‘s morgens en van 21:00 tot 01:00 ‘s avonds zijn de betoverende hitjes te horen, schrijft Looopings.

En waarom dan? Een NS woordvoerder vertelt op Nu.nl: “De reden is dat sommige mensen die zich rond die tijd in de passage installeerden, het zich wel erg comfortabel maakten en een uiltje gingen knappen.” De kracht van herhaling moet zijn werk doen. Keer op keer hetzelfde vrolijke deuntje horen is voor niemand prettig.

En deze heerlijke hit is ook niet te missen:

Het is niet de eerste keer dat deze tactiek wordt gebruikt: eerder al werd het toegepast bij een school in Schiedam. Toen was de test succesvol. Zou dat op het station van Amsterdam ook zo goed gaan?

Zo gaat in ieder geval nu in de praktijk aan toe op Amsterdam CS:

En? Wat denk jij ervan?

Muziek, maestro!

Muziek is wel vaker te horen op de stations in Nederland, maar dan juist om gezelligheid te genereren! Deze knul kreeg het voor elkaar om met een piano twee mensen flink te laten swingen.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Amsterdam CS draait Efteling-muziek om hangjongeren en ongewenste bezoekers weg te houden
Sluiten