Een ode aan het toetje: Dit zijn de lekkerste toetjes ooit

Eten. Je kunt een mens haast niet gelukkiger maken dan met een goede maaltijd. Aan het avondmaal in het speciaal geven we veel aandacht en true, zo’n goed voorbereid diner is fijn, maar je maakt het pas écht af met een toetje. En als ware toetjesfanaten willen we je graag meenemen naar onze favoriete smaaksentaties. Wat is jouw favo toetje?

Trouwens, ben jij dus ook zo’n fan van desserts?! Wist je dan al dat ze in de Warmoesstraat in Haarlem de Dessertbar hebben? Jup, drie keer raden wat je hier kunt eten. Heel. Veel. Desserts!

Chocolademousse

Bij het ruiken van de mousse begin je meestal al te watertanden. Die intense cacaogeur, om over de smaak nog maar te zwijgen. En dan die heerlijke combinatie van de luchtige substantie met die krachtige cacao-smaak. Een genot, we willen niet dat dit stopt.

Crème brûlée

Het moment begint al als je je lepeltje door het harde suikerlaagje heen duwt. Om nog maar te zwijgen over de romige crème die je erbij op je lepel schept. Een bom van luchtige vanille room en crunchy suiker ontploft in je mond en doet je verlangen naar meer.

Tiramisu

De mix van luchtige room in combinatie met de lange vingers doordrenkt met een krachtige koffie smaak én als kers op de taart de cacao poeder is gewoon niet anders te noemen dan verrukkelijk. Bij dit toetje moet je wel opletten dat je hem van boven naar beneden schept, en niet eerst de bovenste laag gaat op peuzelen.

Frozen yoghurt met hagelslag

Dit is misschien het meest simpele toetje uit deze lijst, maar het blijft een waar feestje. Zowel voor je smaakpapillen als voor het oog. De met hagelslag besprenkelde yoghurt is vrolijk én lekker. Bij iedere hap is het de yoghurt die zorgt voor een frisse boost en de hagelslag zijn kleine chocolade coconnetjes die iedere keer op een onverwacht moment ontpoppen.

Warme appeltaart

Je kunt heel, heel veel mensen wakker maken voor dit dessert; warme appeltaart. Het fijne aan dit toetje is, is dat het ook gewoon gebak is. En dat betekent, dat je hem op ieder willekeurig moment van de dag kunt nuttigen zonder dat je raar aangekeken wordt. De sensatie als de warme zoete appel en de knapperige bruine korst samen komen in je mond en de zoete aroma’s vrij komen.

Fruitige pannenkoeken

Neem bijvoorbeeld rode vruchten en besprenkel ze over je vers gebakken pannenkoeken. Strooi er voor de finishing touch nog een beetje poedersuiker overheen

Dame blanche

Een echte klassieker kan in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Het frisse zoet zure vanille ijs in combinatie met warme chocolade. Do we need to say more?

Bron: Culy.nl

Vers fruit

Soms kan simpel zo lekker zijn. Zeker op een warme zomerdag is dit een echte topper. Combineer tropische vruchten met rode vruchten waardoor er een scala aan verschillende smaken ontstaat. Zorg er wel voor dat je zure vruchtjes met zoet gemixt hebt, zodat je een fijne explosie van smaken hebt, en niet alleen een scheef bekkie trekt omdat het allemaal nét eventjes wat te zuur was.

Dubbelvla

Hét moment wanneer de donkere vla zich in je mond met de lichte mengt en samen doorgaan als een nieuwe smaaksentatie. Dat moment is zo’n moment wanneer er een engeltje over je tong piest.

Bron: Pinterest

[RELATED id=’46703′]

Vlaflip

Wees alert! Voor de neuroten onder ons is dit een lastig toetje, als hij uit het pak komt dan. Er zijn namelijk mensen die het pak eerst nog even lekker door elkaar heen schudden voordat ze het opschenken. Maar asjeblieft, dit is de grootste fout die je kunt begaan bij Vlaflip. Bij Vlaflip is het juist zaak dat de limonade en vanille vla en yoghurt gescheiden blijven. Pas op je lepeltje komen ze samen om vervolgens in je mond echt te versmelten tot één.

Bron: Pinterest

IJs

Deze kan natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Het maakt dan ook haast niet uit wat voor soort ijs, natuurlijk hebben wij onze favorieten smaken als chocola, aardbei en citroen op ons lijstje staan, maar de prioriteit ligt bij het ijs an sich. Het moment dat die koude substantie je lippen raakt en langzaam smelt op je tong, om vervolgens een zoete smaak af te geven. Hemels.

Reageer op artikel:
Een ode aan het toetje: Dit zijn de lekkerste toetjes ooit
Sluiten