Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 5 aug 2016

Een kijkje op en in het grootste cruiseschip ter wereld

In mei van dit jaar (2016), kreeg de haven van Rotterdam letterlijk groot bezoek: Het grootste cruiseschip van de wereld genaamd de Harmony of the Sea. Al snel vertrok het schip met een groep enthousiaste passagiers richting Londen. Helaas was deze trip niet wat het hoorde te zijn. Zo was er een hoop nog niet af of niet in orde. Nu, een paar maanden later glorieert het schip wel op fantastische wijze. En ja, je kijkt je ogen uit. Al is het maar alleen al door deze foto’s hieronder.

De ‘Harmony of the Seas’ is 362 meter lang en 66 meter breed. Het biedt plaats aan ongeveer 6500 passagiers en 2100 bemanningsleden. Misschien kan je het ook al een beetje zien op bovenstaande foto: Het schip heeft 18 verdiepingen waarvan er 16 toegankelijk zijn voor de passagiers. Daarin zijn maar liefst 2747 kamers en 1768 balkons verwerkt. Je kunt je verplaatsen naar andere verdiepingen met één van de 24 liften.

Voor mensen met lekkere trek aan boord: Geen nood! Er zijn 8 verschillende restaurants en bij elkaar bieden ze plaats aan 4908 gasten. Aan de foto’s hieronder te zien zijn het ook nog eens schitterende pareltjes.

Voor een frisse duik hoef je de zee niet in. Er zijn 23 zwembaden, twee surfsimulators en een aantal waterglijbanen. Bij de langste daarvan, glij je 10 verdiepingen naar beneden. Dat maakt de glijbaan meteen de langste waterglijbaan op een cruiseschip. Alle zwemattracties bij elkaar tellen zo’n 2150 ton aan water. Een hoop!

Natuurlijk valt er nog veel meer leuks te doen aan boord. Zo is het schip onderverdeeld in 7 ‘wijken’. Daarin zitten weer twee promenades, een fitness-zone en een jongerencentrum. Er is ook een miniatuurversie van het Central Park van New York waar ruim 10.000 planten en 52 bomen zijn verwerkt. Lekker wandelen dus! En oh: Mocht je bang zijn de weg kwijt te raken, no worries. Je krijgt een GPS-tracker mee zodat je nooit kunt verdwalen. Daarnaast schijnt er ook fantastisch goede WiFi aan boord te zijn. Genieten dus! 😉

Bekijk ook: Deze verbluffende beelden nemen je mee op reis door Californië

Reageer op artikel:
Een kijkje op en in het grootste cruiseschip ter wereld
Sluiten