Eco-vriendelijk reizen? Het kan met deze prachtige ocean liner

Moet je je eens voorstellen. Je vliegt naar één of andere zonnige bestemming om te eilandhoppen per cruiseschip. Denk aan de Titanic, maar dan beter voor het milieu zodat zelfs Leonardo DiCaprio er blij van wordt. Drie keer raden… Het schip bestaat! Maak kennis met de toekomst van cruiseschepen: de eco-vriendelijke ocean liner.

‘s Werelds meest eco-vriendelijke ocean liner

De Peaceboat Ecoship is een ‘groene’ ocean liner die in tegenstelling tot het gemiddelde cruiseschip een stuk beter is voor het milieu. Het revolutionaire nieuwe schip bevat namelijk de nieuwste innovaties op het gebied van herbruikbare energie en verbruikt 20% minder brandstof dan een gewoon cruiseschip. Voor het ontwerp worden er trouwens experts, ingenieurs én wetenschappers ingezet. Het is namelijk geen makkelijke klus om zo’n schip te ontwerpen… Ze zijn al sinds 2012 bezig.

De kans op een ticket aan boord is relatief groot: er is namelijk plek voor 2000 mensen in 750 cabines. Het schip is 250 meter lang en het is maar hopen dat je je geen moment op het schip hoeft te vervelen. Wat er precies te doen is, is niet bekend, maar je kunt er in ieder geval zwemmen. All aboard!

Het grootste cruiseschip ter wereld

Deze eco-vriendelijke ocean liner is niet het grootste schip ter wereld. Nee, dat blijf toch de Harmony of the Seas. Klik hier om een kijkje te nemen.

Reageer op artikel:
Eco-vriendelijk reizen? Het kan met deze prachtige ocean liner
Sluiten