Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 28 mrt 2017

Deze taco kost een kleine €23.000 en is dan ook de duurste taco ter wereld

Heb je trek in een taco en heb je ook een flinke zak geld bij je? Misschien kun je dan een keertje de duurste taco ter wereld proberen. De taco, gemaakt door chefkok Juan Licerio Alcala, kost namelijk $25.000, wat omgerekend een kleine €23.000 is.

De taco is te nuttigen in het Grand Velas Los Cabos hotel in Mexico. Overigens is een bezoekje aan dit hotel sowieso niet mis, want het hotel heeft een café, vier bars en maar liefst vijf restaurants. Maar ook de prijs van het hotel is niet mis, want je betaalt al gauw zo’n €1500 per nacht.

Wat de taco zo duur maakt? Dat komt vooral door het gebruik van dure ingrediënten zoals langoustine (Noorse kreeft), Kobe vlees, zwarte truffel brie en Almas Beluga kaviaar. Daarnaast is er ook nog eens 24karaats goud verwerkt in de taco. Ook wordt de taco geserveerd met een exotische Morita chili salsa en afgewerkt met eersteklas tequila en civetkoffie. Civetkoffie? Jep, jeweetwel, die koffieboon die eerst wordt opgegeten door een loewak en vervolgens wordt uitgepoept om het daarna tot koffie te verwerken. (Jummie!)

Een opeenstapeling van dure producten dus. Maar zou het ook smaken én is de taco het geld waard? Laat het ons even weten mocht je ‘m geprobeerd hebben. 😉

In onderstaande video kun je zien hoe de taco wordt bereid

Benieuwd naar het duurste eten ter wereld? Dat vind je hier.

Reageer op artikel:
Deze taco kost een kleine €23.000 en is dan ook de duurste taco ter wereld
Sluiten