Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 apr 2017

Deze artiest daagt je uit: durf jij onder 300 hangende hooivorken te gaan zitten?!

Zou jij het aandurven om te gaan zitten in een ruimte waar 300 hooivorken recht naar beneden hangen? Als het mis gaat, is het ook echt goed mis. Maar, kunst zou geen kunst zijn als her en der niet de grens werd opgezocht, toch?

Kunstenaar Simon Birch is vooral beroemd door zijn olieschilderingen. Maar, de in Hong Kong wonende Brit heeft een portfolio waar nog veel meer in valt te ontdekken! In zijn laatste project – genaamd The 14th Factory – heeft hij een compleet warenhuis omgetoverd tot een tentoonstelling. Eén van zijn installaties trekt wel heel veel bekijks – en ook online -… The Crusher. Bijzonder is het zeker!

Veel mensen zien het werk van Birch als een unieke en ongebruikelijke toevoeging aan Birch portfolio. De kunstenaar verklaart zelf dat hij aan het verkennen is wat hij nog meer kan maken naast zijn iconische schilderijen. Aha!

En zo ziet het er dan uit als je er onder staat:

Brrrr… Zou jij het durven?

Vertel eens…

Een stuk veiliger én lucratiever is het maken van deze kunstwerken. Maar, dat talent is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is het maken van kunst wel voor iedereen. Zelfs met allerlei willekeurige voorwerpen kun je dat doen!

Reageer op artikel:
Deze artiest daagt je uit: durf jij onder 300 hangende hooivorken te gaan zitten?!
Sluiten