Twitter op z’n best: de leukste reacties op Dotan en zijn fake fans

Twitter op z’n best: de leukste reacties op Dotan en zijn fake fans

Huichelaar. Engnek. Narcist. Of natuurlijk gewoon een knappe gozer. Geef het beestje een naam. Feit is dat het imago van de Nederlandse zanger Dotan een deukje heeft opgelopen. Logisch, want hij gebruikte nepprofielen van zogenaamde fans om zijn imago juist een boost te geven.

Het leger aan internettrollen van Dotan prees hem de hemel in, als zanger én als mens. Nepaccounts met fictieve namen die hem verafgoodden, waren ook niet al te vriendelijk richting andere zangers. Dotan zelf zegt overigens dat hij met dat laatste niets te maken heeft. Nou goed, dat geloven we dan maar. Doet er ook niet toe. Feit is dat zijn manier van handelen nogal treurig was. Zum kotsen, zeggen we dan. Maar om Johan Cruijff maar weer eens te quoten: ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’. Oftewel: er viel weer eens wat te lachen op Twitter. Vaakst gehoord: ‘Neppaccounts? Daar heb ik een broertje #Dotan’. Oké, die is eigenlijk heel slecht. Maar zo slecht dat-ie weer goed is.

De beste reacties op Dotan en zijn trollenleger

Oké, ook op Instagram werd gereageerd

Excuses van Dotan

Mocht je behoefte hebben aan slap gelul (best lekker op de maandagavond), weet dan dat Dotan zijn excuses heeft aangeboden. Ook de reacties op zijn Facebook-oproep zijn overigens hilarisch.