A. de Jong
A. de Jong Froot 20 jun 2018

Vergeet de kipcorn, hier is de ‘donug’ (combinatie van donut en kipnuggets)

Hierbij stellen we je voor aan een nieuwe snack: de donug. Jawel, dat is een combinatie van kipnuggets en een donut. Laat maar komen.

Kipnuggets + Donut = Donug

Toegegeven, in eerste instantie klinkt het misschien een beetje smerig. Maar als we kroketten, frikandellen, kipcorns, mexicano’s, berehappen, gehaktstaven en pikanto’s eten in de snakckbar, dan kan een donug er ook wel bij in die heerlijke vitrine met plukjes nepsla. Extra lekker met een mix van kaas en béchamel of hete chilisaus, aldus de bedenker.

donug, snack, donut, kipnugget

We zullen nog even moeten wachten, want het gaat om een Australische uitvinding die op dit moment dan ook nog alleen in Australië verkrijgbaar is. Maar we voelen een petitie aankomen: haal de donug naar de Nederlandse snackbar.

Nieuwe snack met dank aan Shark Tank

De droom voor snackliefhebbers wordt werkelijkheid dankzij Shark Tank Australia, een televisieprogramma waar mensen die denken iets geniaals te hebben uitgevonden aan deelnemen. Het brein achter de nieuw snack is de Schotse Australiër Crag Carrick, die zijn donugs maakt van biologische kip. De combinatie van een donut en kipnuggets zijn verkrijgbaar met verschillende toppings.

donug, kipnuggets, donut, nieuwe snack

De toppings bestaan onder meer uit Japanse curry met mozzarella, hete chilisaus of een mix van kaas en Dijon béchamel. Vanaf juli is de donug verkrijgbaar in verschillende pop-up stores in Australië. We knielen voor het eerst in ons leven voor god, allah en de rest, opdat deze combinatie van een donut en kipnuggets zo snel mogelijk naar Nederland komt.

De beste snackbars van Nederland

Mocht je wel graag moeite doen voor een lekkere nieuwe snack, maar een trip naar Australië wat overdreven vinden, check dan deze lijst der lijsten met de beste snackbars van Nederland per provincie.

Reageer op artikel:
Vergeet de kipcorn, hier is de ‘donug’ (combinatie van donut en kipnuggets)
Sluiten