Waarom je niet alleen je mond maar ook je telefoon uit zou moeten zetten tijdens Dodenherdenking

4 mei staat voor veel mensen gelijk aan Nationale Dodenherdenking en dus aan twee minuten stilte om 20:00 uur.

Nou is stil zijn niet zo moeilijk, dat zijn de meeste mensen immers het grootste gedeelte van de dag. Maar tijdens Dodenherdenking doen we dit met heel veel tegelijk en om een speciale reden; Namelijk om stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die zijn gevallen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Stil zijn is natuurlijk een mooie manier om bij oorlogsslachtoffers stil te staan. Maar… wat doe je dan eigenlijk tijdens die 2 minuten stilte? Veel van ons grijpen onbewust toch naar hun telefoon, of beantwoorden gewoon hun appjes of telefoontjes die op dat moment binnenkomen. Stil ben je dan zeker, maar je gedachten dwalen dan natuurlijk gewoon af naar wat er zich op je telefoon afspeelt, en niet naar waar het allemaal om draait tijdes Dodenherdenking.

Daarom doen we het dit jaar even anders.

Nee, wij doen op 4 mei niet alleen dit…

Maar om 19:59 doen we ook dit:

Oke, niet letterlijk natuurlijk. Maar uit gaan onze telefoons zeker! Waarom? Omdat we het initiatief 2belMINUTENSTILTE zo mooi vinden en dit willen steunen én jullie vragen dit ook te doen. Dus laten we met z’n allen onze smartphones om 19:59 volledig uitzetten, zodat je naast stil zijn, ook daadwerkelijk met je gedachten stilstaat bij de oorlogsslachtoffers en aan de mensen die op dit moment niet in vrijheid kunnen leven.

belminutenstilte

En niet alleen onze telefoons en monden gaan uit…

Nee… ook onze site gaat eventjes uit. Net als onze broertjes en zusjes van de hele Wayne Parker Kent-familie, gaat donderdagavond ook Froot.nl letterlijk 2 minuten uit de lucht. Helemaal op zwart. Net als jouw telefoon, toch?!

Reageer op artikel:
Waarom je niet alleen je mond maar ook je telefoon uit zou moeten zetten tijdens Dodenherdenking
Sluiten