Docent voert een uitstekende proef uit om kinderen te laten zien waarom je je handen moet wassen

Waarschijnlijk stampten je ouders het er vroeger al bij je in: ‘Was je handen na het plassen.’ En: ‘Was je handen voor je gaat eten.’ En hopelijk is dat ook zo blijven hangen en doe je dat nog altijd braaf. Toch?! Niet?! Er zijn inderdaad een hoop mensen (volwassen of niet) die het daar niet zo nauw mee nemen. Maar wellicht dat ze daar na het zien van het experiment van Donna Gill Allen anders over denken.

Donna Gill Allen is docent op een high school in North Carolina en bedacht een simpele, maar briljante manier om haar leerlingen in te laten zien wat er gebeurt als je je handen niet wast voor het eten. Ze liet de kinderen meedoen aan een simpele, maar tikkeltje confronterende proef om te laten zien hoe snel bacteriën zich verspreiden.

Ze stopte drie boterhammen in plastic zakjes, maar allemaal op een andere manier. Eén boterham stopte ze in een zakje met haar handen in (schone) handschoentjes en labelde het met ‘controlled’. De volgende boterham stopte ze in een zakje nadat ze haar handen goed had gewassen en labelde het zakje met ‘clean hands’. De laatste boterham liet ze eerst de hele klas rondgaan, elke leerling mocht ‘m eventjes vasthouden en weer doorgeven voor ook deze in een apart zakje werd gestopt met het label ‘dirty hands’.

En toen?

Na een paar dagen was dit het resultaat:

Ze plaatste de foto op Facebook met het volgende bericht:

Het bericht ging binnen no time viral en is inmiddels al ruim 50.000 keer geliked en ruim 75.000 keer gedeeld.

Zeg eens eerlijk…

Bekijk ook: Docent gebruikt twee appels om een ijzersterk punt over pesten te maken

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Docent voert een uitstekende proef uit om kinderen te laten zien waarom je je handen moet wassen
Sluiten