Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 21 jul 2017

Dit Zweedse spoorwegbedrijf doopt zijn trein om tot ‘Trainy McTrainface’

Het Zweedse spoorwegbedrijf MTR Express heeft hun trein een bijzondere naam gegeven. Naar aanleiding van een poll is gekozen voor…

Trainy McTrainface

Het bedrijf publiceerde een poll waarbij gekozen kon worden tussen vier namen: Hakan, Miriam, Poseidon en Trainy McTrainface. De laatste optie kreeg (natuurlijk) de meeste stemmen: maar liefst 49%!

MTR Express is blij met de keuze: “Het is nieuws dat positief zal worden ontvangen, en niet alleen in Zweden.”

Het is overigens niet de eerste keer dat er een vervoermiddel zo’n (opmerkelijke) naam krijgt dankzij een poll: in Groot-Brittannië kreeg een onderzoeksschip ter waarde van 250 miljoen euro de naam ‘Boaty McBoatface’. Later werd het schip toch omgedoopt tot RRS Sir David Attenborough, een iets chiquere naam. 😉

Mocht je een ritje willen maken met Trainy McTrainface dan reis je tussen Stockholm en Göteborg. Een kaartje kun je hier boeken.

We zijn benieuwd naar jouw mening…

Hoe saai een trein ook kan zijn, sommige bedrijven weten zo’n voertuig toch interessant te maken. Ook in Zuid-Amerika weten ze hoe dat moet. Wauw! We zijn trouwens ook wel érg onder de indruk van ‘s werelds grootste modelspoorbaan. Jeetje!

Reageer op artikel:
Dit Zweedse spoorwegbedrijf doopt zijn trein om tot ‘Trainy McTrainface’
Sluiten