Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 22 mei 2016

Dit zijn zonder twijfel de meest awesome stoelen ooit

Iedereen heeft natuurlijk stoelen nodig in huis, dus dan kun je maar beter meteen een mooie nemen. Een eyecatcher, een hebbeding. Ook de uit Londen afkomstige kunstenaar Maximo Riera is het daarmee eens en creëerde daarom deze bijzondere collectie stoelen in de vorm van dieren. Nice!

Goedkoop zijn de prachtige meubels niet: een slordige 57.000 euro is het minste dat je betaalt. De duurste stoel uit de collectie kost 130.000, maar… dan heb je ook wel een meesterwerk onder je bips!

Tja, je zal waarschijnlijk dus eventjes door moeten sparen, maar de stoelen zijn dan wel gemaakt van de nieuwste technieken. Tegen Mashable zegt Riera: ‘We gebruiken nu 3D-software om het te ontwerpen en polyurethaan met een bijzonder hoge dichtheid om een zo stevig mogelijke stoel te maken.’

Attack of the custom pink Pearl octopus chair by @maximoriera . It's absolutely exquisite #jrintsf #joshuarowlandinteriors #anthromorphic #pearl #maximoriera #furniture #octopuschair

A photo posted by Joshua Rowland (@jrintsf) on

https://www.instagram.com/p/-yAbqcJs79/?taken-by=maximoriera

Meer zien van Maximo’s werk? Dan kun je hem hem volgen via Instagram. De volledige collectie stoelen is te bewonderen op zijn website.

Reageer op artikel:
Dit zijn zonder twijfel de meest awesome stoelen ooit
Sluiten